Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Bizarná recyklácia: Zo zostrelených ruských stíhačiek vyrábajú prívesky! Pýtajú za ne stovky eur

Zobraziť galériu (2)
(Zdroj: Recycle Russia)

KYJEV – Fred Roeder a Maria Semykozová, nemecko-ukrajinský pár našli záľubu v recyklácii. Z ruských zostrelených lietadiel vyrábajú doplnky na cestovnú batožinu. Zo zisku nakupujú pre Ukrajincov potrebnú výbavu a drony.

Nemecko-ukrajinský pár založili firmu "Recycle Russia". Zákazníkom ponúkajú unikátny produkt. Z častí zostrelených ruských lietadiel začali vyrábať visačky na cestovnú batožinu. Vyzbierané peniaze posielajú priamo na Ukrajinu, informuje the Independent.

Bizarná recyklácia: Zo zostrelených
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Recycle Russia)

„Ruské stíhačky a vrtuľníky terorizujú Ukrajincov. Zabíjajú ich bombami a strelami. Ukrajinci bránia svoju vlasť a z ruských vojnových strojov vyrábajú šrot“, uviedli zakladatelia spoločnosti. „Tento šrot potom meníme na visačky“, dodali. Peniaze z predaja posielajú na podporu Ukrajiny. Visačky však dostanú iba tí, čo zaplatia 399 dolárov (408 eur).

Zákazníci môžu poslať aj menší obnos peňazí, ale zaň visačku nedostanú. Spoločnosť ale garantuje, že 100% ich zárobku ide priamo na pomoc Ukrajine. V minulosti takto nakúpili potrebné ochranné vesty, vysielačky, ale aj helmy pre vojakov.

Proti kritike sa bránia tým, že za peniaze nekupujú zbrane, ale prieskumné drony a teplé oblečenie. Spoločnosť vymyslela aj nápadité obdarovanie pre blízkych. Ak pošlú zákazníci 3000 dolárov (3057 eur) môžu po nich rovno dron aj pomenovať.

Viac o téme: RecykláciaPríveskyRuskoUkrajinaVisačky
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu