Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

VOJNA na Ukrajine Deň dvestodvadsiaty siedmy (9. október 2022)

Zobraziť galériu (4)
(Zdroj: Twitter/Nexta)

KYJEV - Najmenej 17 ľudí vrátane dieťaťa zahynulo pri útokoch na mesto Záporožie na juhovýchode Ukrajiny, uviedli v sobotu ukrajinské úrady. Informujeme o tom na základe správy agentúry AFP.

Naživo z Ukrajiny

VIDEO 227. deň vojny na Ukrajine

227. deň vojny na Ukrajine (Zdroj: Facebook/General Staff of the Armed Forces of Ukraine)

ONLINE

22:00 Dnešný online sa končí

21:30 krajinská Záporožská jadrová elektráreň (ZAES) je opäť zapojená do elektrickej siete. Informoval o tom agentúra AFP, ktorá sa odvoláva na nedeľňajšie oznámenie Medzinárodnej agentúry pre atómovú energiu (MAAE). Šéf MAAE Rafael Grossi v nedeľu na Twitteri napísal, že tím MAAE v Záporoží potvrdil obnovenie napojenia elektrárne na vonkajší zdroj. Označil to za "dočasnú úľavu počas stále neudržateľnej situácie".

21:08 Ruský prezident Vladimir Putin v nedeľu obvinil ukrajinské tajné služby z výbuchu, ktorý v sobotu zasiahol Kerčský most spájajúci ruskú pevninu s anektovaným Krymským polostrovom. Informovala o tom agentúra AFP. Putin počas stretnutia so šéfom vyšetrovacieho výboru za "tvorcov, páchateľov i sponzorov" tejto explózie označil ukrajinské tajné služby, píše AFP s odvolaním sa na videozáznam, ktorý sprostredkoval Kremeľ. "Niet pochýb, že je to teroristický čin namierený na zničenie kritickej ruskej civilnej infraštruktúry," povedal Putin.

20:38 Lídri EÚ odsúdili ruský útok na Záporožie. Estónsky prezident Alar Karis povedal, že nejde len o vojnu, ale o „zločin proti ľudskosti, ktorého organizátor bude potrestaný“.

20:01 Počet obetí v Záporoží stúpol na 13 ľudí, informoval Úrad generálneho prokurátora Ukrajiny. Zranenia utrpelo 87 ľudí, z toho desať detí.

19:39 Takmer na celom území Ukrajiny bol vyhlásený letecký poplach.

19:00 Rusko sa snaží nakupovať muníciu z tretích krajín, Bieloruska. Ruské vedenie sa snaží nájsť zdroje na pokračovanie svojej vojny, informoval ukrajinský generálny štáb 9. októbra.

18:33 Ukrajinské ozbrojené sily oslobodili ďalších sedem osád v Luhanskej oblasti, informoval šéf regionálnej vojenskej správy Hayday .

18:05  Ukrajina exhumuje telá 20 zabitých v Lymane v Doneckej oblasti. Ukrajinské úrady exhumovali prvých 20 tiel – vrátane detí, civilistov a vojakov – z provizórnych hrobov v Lymane v Doneckej oblasti.

Viac o téme: RuskoVladimir PutinUkrajinaVolodymyr ZelenskyjVojna na Ukrajine
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu