Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

Ďalšia podozrivá smrť ruského oligarchu: Železničného manažéra našli mŕtveho v Moskve

Pavel Pčelnikov mal spáchať samovraždu.
Pavel Pčelnikov mal spáchať samovraždu. (Zdroj: Digital Logistics LLC)

MOSKVA - Od začiatku vojny na Ukrajine záhadne zomrelo niekoľko ruských oligarchov. Posledná smrť: Pavel Pčelnikov, riaditeľ dcérskej spoločnosti ruských železníc.

archívne video

Vojna na Ukrajine trvá už 219 dní (Zdroj: Facebook/General Staff of the Armed Forces of Ukraine)

Päťdesiatdvaročného muža našli mŕtveho v stredu o 6:30 (miestneho času) na balkóne jeho bytu v Moskve, informujú miestne ruské médiá. Polícia smrť vyšetruje. Médiá uviedli, že povaha zranení nasvedčovala samovraždu.

Na webovej stránke Top Cargo 200, ktorá využíva informácie z otvoreného zdroja na dokumentovanie smrti vysokých ruských dôstojníkov v ukrajinskej vojne a oligarchov, sa ale iba píše, že Pčelnikov bol zabitý výstrelom. Spoločnosť Digital Logistics, pre ktorú Pčelnikov pracoval, je obvinená z toho, že neochránila ruskú železničnú sieť pred hackermi. To viedlo k oneskoreniu zásobovania ruských jednotiek dôležitým tovarom.

„Predpokladáme, že nedokázal ochrániť sieťovú infraštruktúru pred útokmi ukrajinských hackerov,“ povedal pre Blick poradca ukrajinského ministerstva vnútra Anton Geraščenko. "Došlo k poruchám na ruských železniciach, ktoré zabránili včasnému dodaniu vojenských zásob okupačnej ruskej armáde."

Nie je to prvá podozrivá smrť vysokopostaveného muža

Pčelnikov je ďalším oligarchom, ktorého smrť bola oficiálne vyhlásená za samovraždu – a zrejme nie posledná, odkedy ruský diktátor Vladimir Putin (69) napadol Ukrajinu. Také množstvo úmrtí už je veľmi nápadné.

Top manažér Gazpromu Alexander Ťuljakov sa údajne obesil vo svojej garáži 25. februára, len jeden deň po tom, čo Rusko zaútočilo na Ukrajinu.

Vasilij Melnikov, šéf spoločnosti zaoberajúcej sa medicínskou technikou, bol nájdený mŕtvy 24. marca. Podľa polície najprv dobodal rodinu a potom seba.

Putin od začiatku o Ukrajine klamal, dokazujú to jeho výroky (Zdroj: Twitter/@Kira_Yarmysh)

Vladislav Avajev, bývalý viceprezident Gazprombank, údajne 18. apríla zastrelil svoju manželku a dcéru pištoľou a potom spáchal samovraždu.

21. apríla údajne oligarcha Sergej Protosenja zabil aj svoju manželku a dcéru a potom spáchal samovraždu.

Jurija Voronova, šéfa logistickej spoločnosti Astra Shippin, našli 4. júla mŕtveho v bazéne jeho vily so strelnou ranou v hlave. Pri tele sa našla pištoľ a náboje.

Viac o téme: RuskoOligarchaPavel PčelnikovPodozrivá smrť
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu