Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Pápež František apeloval v Assisi na mladú generáciu, aby chránila planétu

Pápež František na návšteve talianskeho mesta Assisi
Pápež František na návšteve talianskeho mesta Assisi (Zdroj: SITA/AP Photo/Gregorio Borgia)

ASSISI - Pápež František vyzval v sobotu na návšteve talianskeho mesta Assisi k "odvahe" pri odkláňaní sa od fosílnych palív. Uviedol tiež, že vkladá svoje nádeje na záchranu planéty do mladej generácie. Informuje o tom agentúra AP.

Počas svojej krátkej sobotnej návštevy tohto talianskeho mesta, ktoré je rodiskom jeho menovca svätého Františka, sa pápež prihovoril skupine asi 1000 mladých ľudí, medzi ktorými boli predovšetkým začínajúci ekonómovia a ľudia zaoberajúci sa ekológiou.

Nová vízia životného prostredia a Zeme

Podľa Františka sa musí svetová ekonomika zamerať na "novú víziu životného prostredia a Zeme". "Je mnoho ľudí, podnikov a inštitúcií, ktoré robia ekologické zmeny. V tejto ceste musíme pokračovať a robiť ešte viac," povedal pápež. "Je čas na novú odvahu pri upúšťaní od fosílnych palív, aby sme zrýchlili vývoj energií, ktoré majú nulový alebo pozitívny dopad (na životné prostredie)," uviedol pápež. Mladým ľudom adresovala hlava katolíckej cirkvi tieto slová: "Naša generácia vám zanechala bohaté dedičstvo, no nevedeli sme, ako chrániť planétu a nezaisťovali sme mier."                    

Na podujatí, na ktorom vystúpil v sobotu pápež, sa zúčastnili ľudia z celého sveta. Bola medzi nimi napríklad i žena, ktorá pápežovi opisovala, ako vlani spolu s manželom utiekli z Afganistanu po tom, ako sa tam moci chopilo hnutie Taliban, všíma si AP.

Viac o téme: ZáchranaMládežPlanétaPápež FrantišekAssisi
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu