Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

Sudca štátu Florida zamietol Trumpovu žalobu proti Clintonovej a FBI

Dosluhujúci americký prezident Donald Trump Zobraziť galériu (3)
Dosluhujúci americký prezident Donald Trump (Zdroj: SITA/AP Photo/Evan Vucci, File)

WASHINGTON - Federálny sudca amerického štátu Florida zamietol žalobu exprezidenta USA Donalda Trumpa proti svojej protikandidátke z prezidentských volieb roku 2016 Hillary Clintonovej a bývalým vysokopostaveným predstaviteľom FBI.

Informovala o tom agentúra AP, podľa ktorej tým sudca Donald Middlebrooks odmietol Trumpove tvrdenia, že tieto osoby konali v zhode s cieľom vyvolať vyšetrovanie tzv. ruskej aféry, ktorá zatienila veľkú časť Trumpovho pôsobenia v úrade prezidenta USA. Trumpova právnička Alina Habbaová v piatok uviedla, že Trump sa proti zamietnutiu odvolá, dodala AP.

Posledná predvolebná prezidentská debata v USA
Zobraziť galériu (3)
Posledná predvolebná prezidentská debata v USA  (Zdroj: SITA/AP Photo/Julio Cortez)

Americký okresný sudca Donald Middlebrooks vo svojom stanovisku podľa AP uviedol, že Trumpova žaloba podaná v marci obsahuje "zjavné štrukturálne nedostatky" a že popis viacerých udalostí je nedôveryhodný. Sudca odmietol myšlienku, že by Trump podal žalobu s cieľom napraviť škody v oblasti práva. "Namiesto toho sa (Trump) snaží vystatovať 200-stranovým politickým manifestom", v ktorom uvádza svoje výhrady voči tým, čo sa postavili proti nemu, napísal sudca Middlebrooks. V tejto súvislosti zdôraznil, že "tento súd nie je (na to) vhodným fórom".

Trump vo svojom súdnom podaní žaloval Clintonovú a niektorých jej hlavných poradcov, ako aj bývalého riaditeľa FBI Jamesa Comeyho a ďalších predstaviteľov FBI, ktorí boli zapojení do vyšetrovania podozrení vznesených voči Trumpovmu predvolebnému štábu v súvislosti tvrdeniami, že tento Trumpov tím počas kampane v roku 2016 koordinoval svoju činnosť s Ruskom s cieľom ovplyvniť výsledok prezidentských volieb v USA. 

Hillary Clintonová
Zobraziť galériu (3)
Hillary Clintonová  (Zdroj: SITA/AP/Evan Agostini/Invision)

Viac o téme: SudcaŽalobaDonald TrumpFBIFloridaHillary Clintonová
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu