Nedeľa5. máj 2024, meniny má Lesana, Lesia, zajtra Hermína

OTRASNÝ prípad: Otec mi dával prsty do p*pinky, vypovedalo dieťa (5)! Nepochopiteľné rozhodnutie súdu

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

ZLÍN - Tresty za marihuanu vyššie ako za znásilnenie dieťaťa? Slovensko obletela šokujúca správa, keď kňaz, ktorý znásilnil niekoľko detí, dostal len podmienku. Podobný trest stihol aj muža, ktorý v Českej republike znásilnil len päťročné dieťa.

Trojročné väzenie s odkladom na päť rokov uložil senát Krajského súdu v Zlíne 38-ročnému mužovi. Ten znásilnil svoju päťročnú dcéru. Vinu pred senátom popiera, usvedčovať ho má nahrávka s výpoveďou dieťaťa. Informuje o tom český portál novinky.cz

"Obžalovaný tvrdí, že sa trestnej činnosti nedopustil. Odkazoval na pekný vzťah s dcérou, ale zneužil jej bezbrannosť a vo svojom byte, kde žil s priateľkou, dcéru obchytkával na obnažených genitáliach," uviedla predsedkyň a senátu Iveta Šperlichová. "K týmto činom dochádza medzi blízkymi osobami v rodine, druhé osoby o tom ani nevedia. Navonok páchatelia pôsobia ako normálne veselé osoby, ktoré sú schopné pracovať a starať sa o maloleté dieťa. Nepochybujeme, že má svoju dcéru rád, ale prikláňame sa k hodnovernosti výpovedi maloletej," dodala Šperlichová. 

Z výpovede dieťaťa vyplýva, že od januára 2020 do apríla 2021 mohlo prísť k štyrom až piatim výpovediam znásilnenia. Otec si dievča brával k sebe domov niektoré víkendy a s jej matkou nežije od roku 2017. Podľa znalcov však netrpí žiadnou sexuálnou poruchou. 

Odsúdený muž tvrdí, že ničoho takého sa nedopustil. "Mám svoju dcéru rád. Moje svedomie je čisté," tvrdil na súde. Dcéru vraj občas len natieral masťou, keď mala zapareniny. Nemala uňho vlastnú posteľ, preto spávala s ním a jeho priateľkou v manželskej posteli. 

Otec mi dáva prsty do "pipinky"

Na súde vypovedala aj matka dievčaťa. Tá tvrdila, že otec si ju brával raz za dva týždne na víkendy. V roku 2021 sa podľa nej malo dievča zveriť babičke, že nechce k nemu ísť, ale odmietla jej povedať prečo. Aj tak tam nakoniec išla. Po návrate mala povedať, že jej otec dáva prsty do "pipinky". 

Matka si slová dcéry nahrala a na druhý deň vec nahlásila na polícii. Muž mal vraj so svojou bývalou partnerkou spory. Bránil sa tým aj na súde, že mohla dievča prinútiť k takémuto obvineniu. Súd však skonštatoval, že matka nemala k takému ovplyvňovaniu motív. Prípad nie je jednoznačný podľa znalca z oblasti psychológie Štěpána Vymětala. Ten s dievčaťom hovoril a podľa neho nezistil žiadne znaky, ktoré sú typické pre týrané alebo zanedbávané deti. 

Viac o téme: DieťaZnásilnenieKňazPodmienečný trest
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu