Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Bývalý ruský generál prekvapuje: Už sme dávno prehrali, Američania zas hovoria o začiatku konca terajšieho Ruska!

Niektorí hovoria, že ide o začiatok konca Putinovho Ruska. Zobraziť galériu (2)
Niektorí hovoria, že ide o začiatok konca Putinovho Ruska. (Zdroj: TASR/Michal Svítok, Sputnik, Kremlin Pool Photo via AP, Twitter.com/Garaev Ruslan)

MOSKVA/KYJEV - O tom, ako to v súčasnosti s Rusmi na fronte vyzerá sa nedá celkom presne hovoriť, keďže informácie sú často skreslené, propagandistické alebo inak manipulované. No v poslednej dobe sa čoraz viac hovorí o ukrajinskej ofenzíve a preberaní si území naspäť. Na výkon Rusov očakávane nemajú dobrého slová Američania, no čo je šokujúce, ani bývalý ruský generál. Rusi vraj už prehrali!

archívne video

Ukrajinské sily dobyli niekoľko sídel v Charkovskej oblasti (Zdroj: Facebook/General Staff of the Armed Forces of Ukraine )

Svoje slová na ruských vojakov vyriekol aj skúsený, bývalý veliteľ amerických síl v Európe Ben Hodges, ktorý si myslí, že USA by sa mali snažiť o deimperializáciu Ruska. No potom na sociálnej sieti Twitter napísal pomerne pozoruhodné stanovisko.

Bývalý ruský generál prekvapuje:
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: TASR - Michal Svítok)

Toto je koniec terajšieho Ruska, myslí si generál

"Zdá sa mi, že to, čo vidíme, je začiatok konca Ruskej federácie v jej súčasnej podobe. Potrebujeme sa na to pripraviť. Neboli sme pripravení na koniec ZSSR," napísal Hodges v tweete.

Už sme prehrali, hodnotí bývalý, dokonca ruský generál

To, že Američania hodnotia ruský výkon na Ukrajine nedostatočne, nie je až také prekvapujúce, no vody rozbúrilo vyjadrenie iného, bývalého generála. Ide dokonca o Rusa Igora Girkina, ktorého video zo sociálnej siete sa stalo virálnym. Od februára 2022 je veľký kritik Kremľa, ktorý dokonca viedol vojská na Donbase pred ôsmimi rokmi. Je to navyše veľký nacionalista. "Vojna na Ukrajine bude pokračovať až kým Rusko definitívne neprehrá. To sa už vlastne stalo, zvyšok je len otázkou času. Čím skôr si to Kremeľ uvedomí, tým lepšie," vyjadril vo veľmi sledovanom videu Girkin.

"Teraz vyvinieme väčší nátlak, budeme trochu viac bombardovať, urobíme tam zopár kotlov, hoci sú z väčšej časti neúspešné. Následne budú Ukrajinci chcieť mier a my ho za kompromisných podmienok odsúhlasíme," predpovedá priebeh vojny Girkin.

Viac o téme: VojnaRuskoVladimir PutinUkrajinaBen HodgesIgor Girkin
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu