Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Tretina pobrežných a jazerných vôd v krajine je kontaminovaná

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

RÍM - Takmer tretina vôd v talianskych rezortoch pri mori a pri jazerách prekračuje zákonné limity pre kontamináciu, vyplýva z najnovšieho prieskumu uskutočneného v rámci environmentálneho projektu Goletta Verde. Informuje o tom agentúra ANSA.

Prieskum ukázal, že 32 percent pobrežných a jazerných vôd v krajine prekračuje zákonom povolený limit pre znečisťujúce látky. Zistilo sa, že tretina vzoriek vody odobratých z 18 regionálnych pobreží a 37 talianskych jazier bola "znečistená alebo silne znečistená".

Správa Goletta Verde uvádza, že 55 percent kritických miest "je sústredených v ústiach riek, kanálov a potokov, ktoré sa vyznačujú nedostatočným čistením a nezákonným vypúšťaním". Správa ďalej konštatuje, že Taliansko zostáva "chronicky neschopným", pokiaľ ide o znečistenie vody. Približne 387 vzoriek bolo podrobených mikrobiologickej analýze a zistilo sa, že 124 prekročilo zákonom stanovené limitné hodnoty pre koncentráciu črevných a iných baktérií, ako sú črevné enterokoky a Escherichia coli (E. coli).

Viac o téme: VodaKontamináciaTaliansko
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu