Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

VOJNA na Ukrajine Deň stošesťdesiaty piaty (7. august 2022)

Ilustračné foto Zobraziť galériu (5)
Ilustračné foto (Zdroj: profimedia.sk)

KYJEV - Do ukrajinského čiernomorského prístavu Čornomorsk doplávala v sobotu nákladná loď plaviaca sa pod vlajkou Barbadosu, ktorá tam má byť naložená obilím. Podľa agentúry Reuters ide o vôbec prvú loď plaviacu sa pod zahraničnou vlajkou, ktorá dorazila do niektorého z ukrajinských prístavov od februárového vpádu ruských vojsk.

Naživo z Ukrajiny 

VIDEO Ukrajinský prezident Zelenskyj analyzoval situáciu v najakútnejších oblastiach frontovej línie, najmä v Doneckej oblasti

Ukrajinský prezident Zelenskyj analyzoval situáciu v najakútnejších oblastiach frontovej línie, najmä v Doneckej oblasti (Zdroj: Facebook/Volodymyr Zelenskyj)

ONLINE

22:00 Dnešný online sa končí.

21:39 Možné rokovania s Ukrajinou zaniknú, ak sa na okupovaných územiach uskutočnia nezákonné referendá, poznamenal Volodymyr Zelenskyj. Zároveň vo svojom prejave k národu povedal, že krajina nedovolí Rusku zabrať ukrajinské územia.

21:17 Z ukrajinských čiernomorských prístavov dnes postupne vyplávali ďalšie štyri lode, ktoré vezú takmer 170.000 ton obilia a ďalších poľnohospodárskych výrobkov. Na twitteri o tom informoval minister dopravy Oleksandr Kubrakov. Deje sa tak na základe dohody o odblokovaní ukrajinských prístavov, ktorú v júli uzavrela Ukrajina, Rusko, Turecko a OSN.

20:49 Takto vyzerá „cintorín“ spálených vozidiel v Mariupole Mestská rada Mariupol informuje, že útočníci majú v úmysle zničiť všetku verejnú dopravu v meste, aby miestni občania nemali možnosť evakuovať sa z mesta.

20:09 Vo viacerých ukrajinských oblastiach hlásili výbuchy. Vo Vinnyckej oblasti boli hlásené najmenej tri výbuchy. Výbuchy boli hlásené aj v Kirovohradskej oblasti a Kremenčuku v Poltavskej oblasti.

19:44 Ruské ostreľovanie v Doneckej oblasti zabilo 4 ľudí a 6 zranilo. Ruské sily podľa ukrajinskej generálnej prokuratúry 7. augusta ostreľovali mestá Bachmut, Opytne, Soledar, Selidove. Poškodených bolo niekoľko domov, budov, elektrického vedenia a civilnej infraštruktúry.

Ukrajinskí vojaci v Charkove.
Zobraziť galériu (5)
Ukrajinskí vojaci v Charkove.  (Zdroj: SITA/AP Photo/Evgeniy Maloletka)

Viac o téme: BojeOpozíciaMínyKonflikt RuskoUkrajinaVojna na UkrajineJadrová elektáreň
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu