Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Rakúsko od začiatku augusta ruší karanténu pre ľudí nakazených KORONAVÍRUSOM

Koronavírus v Rakúsku
Koronavírus v Rakúsku (Zdroj: SITA/AP)

VIEDEŇ - Rakúsko od 1. augusta ruší karanténu pre osoby nakazené novým koronavírusom. Oznámil to na utorkovej tlačovej konferencii vo Viedni minister zdravotníctva Johannes Rauch. Informuje o tom agentúra APA.

Infikované osoby s pozitívnym testom na covid, ktoré sa však necítia choro, tak budú môcť vychádzať z domu, avšak musia nosiť respirátor typu FFP2. Ten si môžu dať dole, len ak sa nachádzajú v prírode a minimálne dve metre od nich nie sú nijakí ľudia. Od 1. augusta budú môcť nakazení ľudia opäť prísť aj na pracovisko, takisto s respirátorom. To neplatí pre profesie, kde by respirátor znemožňoval výkon práce, ako napríklad u logopédov.

Psychické a sociálne dôsledky koronavírusu

Rauch pred novinármi povedal, že v súčasnosti ide o novú fázu pandémie, v ktorej sú nástroje boja proti covidu vo forme očkovania a liečiv k dispozícii. K zrušeniu povinnej karantény pre infikovaných Rakúsko pristúpilo aj vzhľadom na psychické a sociálne dôsledky koronavírusovej krízy, zdôvodnil. Zároveň však vyzval obyvateľov, aby boli naďalej opatrní: "Kto je chorý, zostane doma."

Momentálne platí v Rakúsku po potvrdení nákazy minimálne päťdňová izolácia. Sedemdňová incidencia nákazy predstavuje v Rakúsku v súčasnosti 900 prípadov na 100.000 obyvateľov. V porovnaní s letným obdobím vlani je aktuálne v nemocniciach hospitalizovaných omnoho viac pacientov s covidom. Rakúsku vládu kritizovali za rozhodnutie o zrušení karantény spolkové krajiny Viedeň, Burgenland a Korutánsko. Lekárska komora žiada doplňujúce opatrenia.

Viac o téme: OpatreniaKaranténaRakúskoKoronavírus
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu