Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

Počas izraelských leteckých útokov pri Damasku boli zabití traja vojaci

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

DAMASK - Traja sýrski vojaci prišli o život a sedem utrpelo zranenia počas izraelských leteckých útokov na sýrske vojenské pozície neďaleko Damasku, ku ktorým došlo v noci zo štvrtka na piatok. Oznámilo to sýrske ministerstvo obrany, informujú agentúry AFP a AP.

 Rezort obrany v Damasku priblížil, že rakety boli vypálené z oblasti Izraelom okupovaných Golanských výšin krátko po polnoci, pričom sýrsky systém protivzdušnej obrany niektoré izraelské rakety zachytil. Sýrske pozorovateľské centrum pre ľudské práva (SOHR) uviedlo, že cieľom útokov bolo spravodajské zariadenie letectva a úrad vysokopostaveného dôstojníka, pričom bolo zasiahnuté aj vozidlo neďaleko vojenského letiska Mazza. SOHR dodalo, že "rakety zničili aj " iránsky sklad zbraní.

Izrael pravidelne podniká nálety

Od vypuknutia občianskej vojny v Sýrii v roku 2011 Izrael pravidelne podniká nálety proti pozíciám vládnych síl a ich spojencov z Iránu a Libanonu. K takýmto akciám sa však priznáva len výnimočne a zvyčajne sa k nim vôbec nevyjadruje. Predpokladá sa, že izraelská armáda podnikla už niekoľko stoviek takýchto útokov.

V júni izraelské útoky dočasne vyradili z prevádzky medzinárodné letisko v Damasku po tom, čo poškodili pristávaciu plochu. Podľa SOHR boli cieľom útokov aj neďaleké sklady, ktoré proiránske milície a libanonské militantné hnutie Hizballáh využívajú na uskladňovanie zbraní.

Viac o téme: úmrtiaSýriaIzraelDamask
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu