Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

V Maďarsku pripravia nemocnice denne 15 až 20 lôžok pre pacientov s KORONAVÍRUSOM

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA/AP Photo/Czarek Sokolowski)

BUDAPEŚŤ - Nemocnice v Budapešti majú pripraviť denne 15 až 20 lôžok pre pacientov s ochorením COVID-19. Vyhlásil to vo štvrtok v rozhovore pre verejnoprávnu televíznu stanicu M1 generálny riaditeľ budapeštianskej vojenskej nemocnice Norbert Miklós Wikonkál. Zdôvodnil to rastúcim počtom nakazených novým variantom koronavírusu.

Podľa generálneho riaditeľa v širšom regióne maďarskej metropoly výrazne pribúdajú pacienti nakazení novým druhom koronavírusu, na jednotkách intenzívnej starostlivosti a na umelej pľúcnej ventilácii je však zatiaľ iba malý počet pacientov s týmto ochorením. V stredu evidovali v Maďarsku 17 pacientov s invazívnou pľúcnou ventiláciou.

Archívne video

František Majerský: Máme za sebou náročný rok, ktorý poznačila najmä pandémia koronavírusu (Zdroj: TASR/Jaroslav Novák)

Vojenská nemocnica koordinuje činnosť viacerých zdravotných inštitúcií v hlavnom meste a preto svojich partnerov požiadala, aby pripravili nové miesta pre covidových pacientov. "Zatiaľ bude stačiť denne pár desiatok lôžok," dodal riaditeľ. Podľa údajov vládneho servera koronavirus.gov.hu  v súvislosti s covidovým ochorením zomrelo za uplynulý týždeň 40 ľudí. Počet novoinfikovaných dosiahol 10.255, pričom týždeň predtým ich bolo 8036 a predchádzajúce týždne sa tento počet pohyboval pod 2000. Hospitalizovali 866 pacientov, o 238 viac než predchádzajúci týždeň.

Viac o téme: OchorenieNemocniceLôžkaMaďarskoVariantyKORONAVÍRUSOmikron
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu