Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Neuveriteľné problémy ruskej náhrady McDonaldu: K jedlám nebudú žiadne hranolky, nie je tam dobrá úroda zemiakov!

V ruskom fastfoode pozastavia prídel pomfritov (hranoliek) k jedlám. Nie sú zemiaky. Zobraziť galériu (2)
V ruskom fastfoode pozastavia prídel pomfritov (hranoliek) k jedlám. Nie sú zemiaky. (Zdroj: Gettyimages.com, Profimedia.sk)

MOSKVA - Zdá sa, že novú sieť fastfoodových reťazcov Vkusno & Tochka (Chutne a bodka) stíha jedna katastrofa za druhou. Kým počas tohto týždňa sa šírili internetom fotografie plesnivých hamburgerov, zdá sa, že ani teraz ešte nie je problémom koniec. Reťazec pozastavuje priam ikonické jedlo podobných prevádzok, pričom tento si na ňom postavil aj vlastné logo. Ide o to, že hranolky dostali dočasnú stopku!

archívne video

Unikátne bojové zábery od ukrajinských pohraničníkov, snažili sa dostať jednotky ruskej armády ďalej od Charkova (Zdroj: Facebook/Генеральний штаб ЗСУ / General Staff of the Armed Forces of Ukraine )

Dôvodom sú zemiaky a ich nedostatok

O bizarnom probléme informuje ruská redakcia BBC. Rusi totiž v novootvorených prevádzkach už k burgerom a kuracím nugetkám viac nedostanú hranolky. Podľa informácií spomínanej redakcie majú Rusi malý prídel zemiakov a ich dostatočnej a kvalitnej úrody. "Niektoré novootvorené reštaurácie Vkusno & Tochka nebudú mať hranolky," uviedol ruský hospodársky list RBC s odvolaním sa na zdroj z firmy.

Nedostatok správnej odrody zemiakov teda pre miestnych znamená, že si budú musieť vystačiť s inou prílohou k hamburgerom a nugetkám. 

Zemiakovú katastrofu očakávajú vyriešiť na jeseň

Spoločnosť sa však nevzdáva a tvrdí, že do jesene očakáva opäť plné nasadenie hranoliek do svojej ponuky. Vo vyhlásení pre ruskú tlačovú agentúru TASS spoločnosť vysvetlila, že rok 2021 priniesol slabú úrodu pre rôzne druhy zemiakov potrebných na výrobu hranoliek.

Neuveriteľné problémy ruskej náhrady
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Getty Images)

Vo vyhlásení na sociálnej sieti Telegram s názvom "Sú tu zemiaky – a to je všetko" sa však ruské ministerstvo poľnohospodárstva vraj snažilo bagatelizovať akékoľvek obavy z nedostatku zemiakov. "Ruský trh je plne zásobený zemiakmi vrátane spracovaných. Navyše už prichádzajú plodiny z novej úrody, čo vylučuje možnosť nedostatku," uviedlo vtedy ministerstvo.

Viac o téme: ZemiakyHranolkyúrodaRuskoMcDonald'sVkusno & Tochka
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu