Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

AKTUÁLNE V talianskych Alpách zahynul ďalší horolezec! Ide opäť o Čecha

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

BOLZANO - Český horolezec dnes ráno zomrel v talianskych Alpách pri výstupe na horu Ortles (nemecky nazývanú Ortler). Informáciu agentúry APA potvrdila Mariana Wernerová z odboru komunikácie českého ministerstva zahraničia. Horolezec podľa médií spadol zrejme z výšky asi 400 metrov. Wernerová uviedla, že bol v horách s väčšou skupinou českých turistov a ostatní by mali byť v poriadku. Ide o tretie úmrtie českého občana v horách na severe Talianska za posledné štyri dni.

"Môžeme potvrdiť, že dnes prišiel o život český občan v regióne Tridentsko," uviedla Wernerová. Ďalšie informácie podľa nej zisťuje český generálny konzulát v Miláne, ktorý je v spojení s talianskou políciou.

Nešťastie sa podľa médií stalo za svitania okolo 05:30 SELČ blízko chaty Payer, ktorú mnoho horolezcov používa ako východiskový bod pre záverečný výstup na 3905 metrov vysoký vrchol. Na mieste zasahovala horská služba aj vrtuľník, záchranári ale už našli alpinistu mŕtveho.

V inej časti talianskych Álp, na hore Marmolada, dnes pokračuje ďalším dňom pátranie po piatich nezvestných Talianoch po nedeľňajšom zosuve ľadovca, ktorý si vyžiadal sedem obetí vrátane dvoch Čechov.

Viac o téme: HorolezecTalianskoČechOrtles
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu