Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Ešte horšie ako na Slovensku: Muž čakal päť dní na čerpacej stanici, aby natankoval: Zomrel!

Aj takto si ľudia krátia dlhé chvíle pri čakaní na čerpacích staniciach
Aj takto si ľudia krátia dlhé chvíle pri čakaní na čerpacích staniciach (Zdroj: SITA/AP Photo/Eranga Jayawardena)

KOLOMBO - Päť dní čakal v aute pred čerpacou stanicou, napokon muž zo Srí Lanky zomrel. Podľa prvotných zistení pravdepodobne dostal infarkt. Na Srí Lanke je momentálne úmorné teplo, krajina okrem toho zápasí toho s vážnou hospodárskou krízou.

Podľa polície zomrel na Srí Lanke 63-ročný muž pri čakaní na čerpacej stanici. Čakal vo svojom aute päť dní a napokon minulý štvrtok zomrel. Krátko pred smrťou v Anguruwatote, asi 70 kilometrov juhovýchodne od hlavného mesta Kolombo, sa sťažoval na bolesti hrudníka. Podľa personálu miestnej nemocnice, kde bol prevezený a vyhlásený za mŕtveho, sa predpokladá, že zomrel na infarkt vzhľadom na dlhý pobyt v intenzívnom teple, píše thehindu.com.

Srí Lanka zažíva vážnu hospodársku krízu

Pred čerpacími stanicami v ostrovnom štáte južne od Indie sa už týždne tvoria dlhé rady. Nie je nezvyčajné, že ľudia na natankovanie čakajú v autách aj niekoľko dní. Podľa oficiálnych informácií zomrelo na Srí Lanke v posledných týždňoch pri čakaní na čerpacích staniciach ďalších najmenej jedenásť ľudí.

Ostrovný štát v súčasnosti prechádza najhoršou hospodárskou krízou za posledné desaťročia, je značne zadlžený, a preto má problémy s dovozom dôležitého tovaru, ako sú potraviny, lieky, plyn a palivo. Vláda požiadala o pomoc okrem iného Indiu a Čínu, ako aj medzinárodné organizácie.

Viac o téme: SmrťČerpacia stanicaČakanieSrí Lanka
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu