Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

KORONAVÍRUS Rakúsko zruší povinné očkovanie proti covidu: Odteraz bude vakcinácia dobrovoľná

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: TASR - Jakub Kotian)

VIEDEŇ - Rakúsko zruší povinné očkovanie proti ochoreniu COVID-19. Na tlačovej konferencii vo štvrtok to oznámil minister zdravotníctva Johannes Rauch. Informuje o tom rakúsky verejnoprávny rozhlas a televízia ORF.

Povinné očkovanie bolo podľa Raucha zavedené za iných podmienok, než aké existujú v súčasnosti pri koronavírusovom variante omikron. Kým predchádzajúci dominantný variant delta výrazne zaťažoval nemocnice, pri miernejšom omikrone sa ukázala obmedzená schopnosť vakcíny chrániť proti nákaze, cituje ministra agentúra APA.

Archívne video: Minister práce Krajniak povinné očkovanie nepodporuje, vláda schválila odklad splatnosti poistného

Minister práce Krajniak povinné očkovanie nepodporuje, vláda schválila odklad splatnosti poistného (Zdroj: Topky/Vlado Anjel)

 Ako upozornil Rauch, podľa prieskumov povinnosť očkovania aj tak nepresvedčila jeho odmietačov, aby sa nechali zaštepiť. Naopak, táto situácia viedla k značnej polarizácii rodín, kolektívov i celej spoločnosti. Rakúsku navyše ostalo s povinným očkovaním v Európe osamotené. Očkovanie bude teda odteraz dobrovoľné."Potrebujeme každý milimeter solidarity a súdržnosti," povedal minister zdravotníctva. Príslušný návrh zákona chce vláda predložiť parlamentu ešte v priebehu štvrtka, jeho schválenie sa očakáva začiatkom júla.

Viac o téme: OčkovanieRakúskoKoronavírus
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu