Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

KORONAVÍRUS Britského opozičného lídra Starmera vyšetruje polícia pre porušenie lockdownu

Keir Starmer
Zobraziť galériu (2)
Keir Starmer (Zdroj: SITA/Jonathan Brady/PA via AP)

LONDÝN - Britská polícia vyšetruje predsedu britskej opozičnej Labouristickej strany Keira Starmera pre údajné porušenie protipandemických opatrení pri predvolebnom zhromaždení vlani v apríli. V piatok to oznámila polícia v meste Durham, informuje TASR podľa správy agentúry AFP.

"Môžeme potvrdiť, že v súčasnosti prebieha vyšetrovanie možného porušenia protipandemických nariadení v súvislosti s týmto zhromaždením," uviedla vo vyhlásení polícia. Na verejnosť uniklo video, na ktorom Starmer v deň zhromaždenia popíja v kancelárii pivo so svojimi straníckymi kolegami. Líder britskej opozície však trvá na tom, že protipandemické opatrenia neporušil, pretože pracoval.

Polícia sa možným porušením opatrení zaoberala už v minulosti, no dospela k záveru, že skutok sa nestal. V piatkovom vyhlásení však uviedla, že o tejto udalosti získala nové dôležité poznatky. Polícia informovala o vyšetrovaní Starmera deň po britských voľbách do regionálnej samosprávy. Výsledky Konzervatívnej strany v nich zrejme ovplyvnila nedávna pokuta pre britského premiéra Borisa Johnsona za porušenie protipandemických pravidiel v roku 2020, uviedla AFP.

Keir Starmer
Zobraziť galériu (2)
Keir Starmer  (Zdroj: SITA/Jonathan Brady/PA via AP)

Britský predseda vlády a jeho minister financií Rishi Sunak dostali pokutu za účasť na večierku na Downing Street počas lockdownu pri príležitosti Johnsonových narodenín. Viacerí politici vrátane Starmera žiadali Johnsona i Sunaka, aby za tento priestupok odstúpili.

Viac o téme: OpatreniaPandémiaBritániaKoronavírusKeir StarmerLockdown
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu