Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Nevlastná dcéra ruského šéfa diplomacie Lavrova: Miliónový byt v centre Londýna a prepychový život! Ostrý krok Británie

Sergej Lavrov Zobraziť galériu (4)
Sergej Lavrov (Zdroj: SITA/Russian Foreign Ministry Press Service via AP, Twitter/Maria Pevchikh)

MOSKVA/LONDÝN – Ruský minister zahraničných vecí Sergej Lavrov patrí už dlhé roky k najznámejším členom Putinovej administratívy a jeho blízkym spolupracovníkom. Inak to nie je ani v súčasnej situácii po tom, ako Rusko napadlo Ukrajinu a v krajine teraz prebieha konflikt. Obaja štátnici sa preto dostali aj na sankčný zoznam západných krajín a Lavrov na ich adresu nešetrí kritikou, vrátane Veľkej Británie. Toho sa však chytili kritici Kremľa, ktorý Lavrovovi pripomenuli, že v Londýne predsa žije jeho nevlastná dcéra.

Spolupracovníčka ruského opozičného lídra Alexeja Navalného Maria Pevčichová poukázala na Lavrovovú 26-ročnú nevlastnú dcéru Polinu Kovalevovú. Jej matka má byť dlhoročná milenka šéfa ruskej diplomacie Svetlana Poľakovová.

Mladá žena si mala v Londýne zariadiť doslova rozprávkový život, bývať má v luxusnom byte a voziť sa má na drahých autách. „Polinina matka a Lavrov sú spolu asi dvadsať rokov. Polinin biologický otec nie je nijako bohatý, nemá manžela - oligrachu. Ale v 21 rokoch si Polina zaobstarala byt v Londýne v peknej časti štvrte Kensington za 4,4 milióna libier,“ tvrdí Pevčichová.

O životnom štýle mladej Rusky píše ako o "nepretržitých prázdninách". „Lavrov mnohokrát hovoril o zlom anglosaskom svete a hrozných západných demokraciách, ktoré chcú zničiť Rusko a Ukrajinu. Tak prečo preboha jeho nevlastná dcéra žije v Londýne? Prečo nie na Kryme alebo v Donbase, prečo sa nepresťahuje tam?“ pýta sa. Británia by vraj podľa nej mala na obe ženy – matku aj dcéru – uvaliť sankcie. 

Sergej Lavrov a Vladimir Putin
Zobraziť galériu (4)
Sergej Lavrov a Vladimir Putin  (Zdroj: SITA)

Britská vláda už podnikla kroky

Britská vláda už podnikla v tomto smere kroky a v piatok uviedla, že by mohla zhabať byt nachádzajúci sa v luxusnej londýnskej štvrti, ktorý kúpila v hotovosti práve žena spájaná s ruským ministrom zahraničných vecí.

Konať by tak mohli na základe nového sankčného režimu, ktorý vstúpi do platnosti budúci týždeň.   Na základe nového zákona, ktorého prijatie urýchlila ruská invázia na Ukrajinu, bude môcť britská vláda zasiahnuť proti ľudom, ktorí nevedia preukázať pôvod svojich príjmov.

Budova britského parlamentu v Londýne
Zobraziť galériu (4)
Budova britského parlamentu v Londýne  (Zdroj: thinkstock)

Britský minister pre technológie a digitálnu ekonomiku Chris Philp uviedol, že nový zákon umožní britským vyšetrovateľom žiadať od vlastníkov takýchto majetkov, aby vysvetlili pôvod svojho bohatstva. Ak vlastník nedokáže legitímne objasniť zdroj prostriedkov, za ktoré svoj majetok nadobudol, bude vláda môcť tento majetok podľa Philpa "potenciálne zhabať".

Podľa britskej vlády sa môže tento zákon dotknúť aj 26-ročnej Poliny.

Viac o téme: LuxusBytDcéraRuskoLondýnVeľká BritániaSergej LavrovPolina KovalevováSvetlana Poľakovová
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu