Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Pápež František pre zdravotné problémy zrušil utorkový program

Pápež František
Pápež František (Zdroj: SITA/AP Photo/Andrew Medichini)

RÍM - Pápež František zrušil stretnutia, ktoré mal naplánované na utorok, vyplýva z oficiálneho vyhlásenia Vatikánu. Dôvodom je akútna bolesť kolena, ktorá v posledných mesiacoch značne obmedzila jeho mobilitu. Informuje o tom agentúra AP.

Vatikán vo vyhlásení uviedol, že lekári odporučili pápežovi zrušiť všetky plánované aktivity, vrátane zasadnutia Rady kardinálov, ktorá je Františkovým poradným orgánom a schádza sa každé tri mesiace.

Pápež minulý týždeň pre lekárske vyšetrenia zrušil svoj piatkový program. František povedal, že si natiahol väzy v pravom kolene, vplyvom čoho sú preňho čoraz ťažšie a bolestivejšie aktivity ako chôdza, státie či vstávanie zo stoličky. František už dlho výrazne kríval v dôsledku ischiasu v pravej nohe.

Zdravotné problémy ovplyvnili aj jeho program počas Veľkej noci

Zdravotné problémy ovplyvnili pápežov program aj počas Veľkej noci. Na Veľkonočnú nedeľu čítal väčšinu svojho tradičného poludňajšieho príhovoru z balkóna Baziliky svätého Petra posediačky. Na Bielu sobotu sa vo Vatikáne zúčastnil na vigílii, no nepredsedal jej. Hlava katolíckej cirkvi má v rámci svojich zahraničných apoštolských ciest v júni navštíviť Libanon a v júli Južný Sudán, Konžskú demokratickú republiku a Kanadu.

Viac o téme: ProgramZdravotné problémyRímPápež František
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu