Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Proti Putinovi sa začínajú obracať jeho najvernejší: Katastrofálna chyba! Tajné informácie z Kremľa

Vladimir Putin nechce ukončiť vojnu na Ukrajine Zobraziť galériu (2)
Vladimir Putin nechce ukončiť vojnu na Ukrajine (Zdroj: SITA/Mikhail Klimentyev, Sputnik, Kremlin Pool Photo via AP, AP Photo/Oleksandr Ratushniak)

MOSKVA - Rusko v útočnej vojne naráža na prudký ukrajinský odpor. Napriek nedostatku akýchkoľvek pozoruhodných úspechov sa prezident Vladimir Putin nenechal odradiť od vojny. Objavili sa informácie o tom, že vysokopostavení činitelia v Kremli teraz vyjadrujú pochybnosti o tomto prístupe a ostro odsudzujú prezidenta.

Rastúce vojenské straty a medzinárodná osamelosť zrejme nie sú bilanciou, ktorú chcel Putin získať po ôsmich týždňoch agresívnej vojny na Ukrajine. Vzhľadom na neúspech už prví vysokí predstavitelia moci v krajine začínajú mať o vojnovom pláne pochybnosti.

Desať ľudí z Kremľa, ktorí chceli zostať v anonymite zo strachu z následkov, v rozhovore tlačovú agentúru Bloomberg označilo Putinovu útočnú vojnu za "katastrofálnu chybu", ktorá by krajinu vrátila o roky späť. Rastúci počet vysokých predstaviteľov sa obáva, že narastajúca izolácia Ruska ničí ekonomiku, ohrozuje bezpečnosť a decimuje vplyv Ruska. Putin však zrejme nechce počuť žiadnu kritiku a čoraz viac sa spolieha na stále sa zužujúci okruh úradníkov, tzv. tvrdých poradcov. 

Podľa informovaných zdrojov z Kremľa je len malá nádej, že prezident zmení kurz. Vyjadrili tiež obavy, že vojnový štváč by sa mohol uchýliť k obmedzenému použitiu jadrových zbraní, ak by vo svojej historickej vojnovej misii neuspel. Napriek tomu je Putin presvedčený o tom, že verejnosť za ním stojí. Žije v myšlienke, že ruský ľud bude znášať roky ťažkostí, aby dosiahol svoj sen o národnej veľkosti.

Viac o téme: InváziaRuskoVladimir PutinUkrajina
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu