Štvrtok18. apríl 2024, meniny má Valér, zajtra Jela

Poľsko chce pomôcť Ukrajine: Zdravotníctvo sa môže postarať o najmenej 10-tisíc vojakov

Mateusz Morawiecki
Mateusz Morawiecki (Zdroj: SITA/AP Photo/Thibault Camus)

VARŠAVA - Poľský zdravotnícky systém má kapacitu na poskytnutie zdravotnej starostlivosti najmenej 10.000 ukrajinským vojakom. Oznámil to v utorok poľský premiér Mateusz Morawiecki počas návštevy ukrajinského mesta Ľvov, ktoré sa nachádza na západe krajiny. Informovala o tom agentúra Reuters.

Podľa Morawieckieho je v opatere poľských zdravotníkov už niekoľko desiatok vojakov, pričom Poľsko sa ich pripravuje prijať ešte viac. "Sme pripravení prijať najmenej 10.000 (vojakov), ak to bude nevyhnutné. Robíme všetko preto, aby sme vzali a ošetrili všetkých ranených vojakov z Ukrajiny," uviedol Morawiecki. Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj v piatok pre televíziu CNN uviedol, že od začiatku ruskej vojenskej invázie zahynulo 2500 až 3000 ukrajinských vojakov a približne 10.000 utrpelo zranenia.

Morawiecki bol na návšteve Ľvova

Morawiecki bol v utorok na návšteve Ľvova, aby sa tam zúčastnil na otvorení tak zvaného kontajnerového mestečka, ktorého stavbu financovalo Poľsko. Cieľom tohto projektu je poskytnúť ubytovanie v prenosných prístreškoch pre približne 300 až 350 utečencov.

Viac o téme: VojaciVojnaZdravotníctvoPoľskoUkrajina
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu