Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Ohavný prípad na trenčianskom sídlisku Juh: Ukrajinci si našli na aute vojnový symbol! Polícia už koná

Zobraziť galériu (2)
(Zdroj: FB / Nekŕmte nás odpadom)

TRENČÍN - Tak to by nechcel zažiť asi nik. Ukrajinská rodina s dobrou vierou zaparkovala na trenčianskom sídlisku Juh na jednom z parkovacích miest pred miestnou bytovkou a ráno ich čakalo nepríjemné prekvapenie. Na svojom aute si totiž našli vojnový symbol "Z", ktorý vo veľkom rezonuje najmä v súvislosti s vojnou na Ukrajine. Vo veci už koná aj polícia, ktorá po páchateľovi intentzívne pátra.

"Dobrý deň, chcel by som anonymne poslať fotku, za ktorú sa veľmi hanbím, respektíve za “Slováka”-tragéda, ktorý toto dokázal spraviť ukrajinským utečencom, je to na mieste Trenčín, sídlisko Juh," píše autor fotografie. Na priloženej fotografii je vidno vozidlo tmavej metalízy, ktoré má na dverách vodiča žltou farbou nastriekaný symbol "Z". Ide o symbol, ktorým si ruskí vojaci označujú vojenskú techniku. Rovnaký symbol je nasprejovaný aj na čelnom skle. 

Ohavný prípad na trenčianskom
Zobraziť galériu (2)

Auto, ktoré doteraz neznámy páchateľ poškodil, podľa miestnych patrí Ukrajincom, ktorí na Slovensko utiekli pred vojnou a usídlili sa v Trenčíne. Vo veci už koná aj polícia. 

Podľa hovorkyne trenčianskej polície Kataríny Kuzmovej už v predmetnej veci začal poverený príslušník trestné stíhanie. A to vo veci prečinu poškodzovania cudzej veci. "Po páchateľovi skutku polícia pátra. V prípade jeho zistenia a dokázania viny mu hrozí trest odňatia slobody až na jeden rok. Vzhľadom a prebiehajúce skrátené vyšetrovanie sa bližšie k predmetnej veci nebudeme vyjadrovať," uzavrela Kuzmová. "Ak máte k danému skutku akékoľvek informácie, kontaktujte trenčiansku políciu na hore označenej stránke formou súkromnej správy alebo volajte číslo 158," vyzvala polícia na sociálnej sieti. 

 

NA UKRAJINSKÉ AUTO NASPREJOVAL RUSKÝ SYMBOL VOJNY "Z" Vyjadrenie Krajské riaditeľstva PZ v Trenčíne (Polícia SR -...

Posted by Polícia Slovenskej republiky on Tuesday, April 19, 2022

Na prípad na sociálnej sieti poukázala aj stránka zaoberajúca sa krádežmi automobilov HAKA. Podľa ich slov auto patrí ukrajinskej rodine a po páchateľovi rovnako intenzívne pátrajú. 

Viac o téme: Polícia Trestné stíhanieUkrajinciSymbol ZUkrajinská rodinaVojnový symbol ZNechutný prípad
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu