Sobota4. máj 2024, meniny má Florián, zajtra Lesana, Lesia

Príbeh, ktorý vháňa do očí slzy: Ukrajinský "Hačikó" už mesiac verne čaká svoju paničku! Márne, žena je po smrti

Zobraziť galériu (2)
(Zdroj: Facebook/Антон Геращенко)

KYJEV – Nie nadarmo sa zvykne hovoriť „verný ako pes.“ Živým dôkazom je srdcervúci prípad z malej dediny nachádzajúcej sa blízko Kyjeva, ktorú zasiahla vojna. O život pri tom strašným spôsobom prišla aj mladá žena Tatiana. Jej štvornohý miláčik ju však doteraz čaká na prahu a odmieta odísť.

V obci Makarov ležiacej v Kyjevskej oblasti sa našiel pes plemena Akita-inu, ktorý už takmer mesiac čaká na prahu domu svojej niekdajšej paničky. Žiaľ, žena zomrela v dôsledku bojov v súvilosti s ruským útokom na Ukrajinu. Zviera si vyslúžilo prezývku „makarovský Hačikó" podľa rovnomenného psíka, ktorý sa zapísal do povedomia práve neochvejnou oddanosťou svojmu majiteľovi aj po jeho smrti. Príbeh bol tiež sfilmovaný. "Verný psík Rini už takmer mesiac čaká na svoju paničku na verande ich domu. Ako sa neskôr ukázalo, majiteľka tragicky zomrela," uvádza sa na instagramovom účte UAnimals.

Dobrovoľníci sa pokúsili vziať psíka do útulku, no ten odmieta kamkoľvek odísť. Hľadajú tak pre neho novú rodinu bez toho, aby musel opustiť známe prostredie. Našťastie, pes aspoň prijíma jedlo, ktoré mu nosia.

Príbeh, ktorý vháňa do
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Facebook/Антон Геращенко)

Na prípad na sociálnej sieti upozornil aj bývalý ukrajinský poslanec a poradca ministra vnútra Anton Gerashchenko, ktorý poodhalil aj smutní osud pôvodných majiteľov psa. Nebohá majiteľka psíka sa volala Tatiana. Jej manžela zavraždili a ona sama bola odhodlaná odísť a čakala na evakuáciu. Namiesto toho ju však jeden z okupantov, ktorý mal podľa miestnych patriť k mužom obávaného čečenského vodcu Ramzana Kadyrova, odvliekol do blízkeho domu, znásilnil a dobodal. Žena zomrela a pochovaná bola priamo na dvore domu, v ktorom prišla o život.

Viac o téme: PesMajiteľkaVernosťUkrajinaKonflikt na UkrajineAkita-inu
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu