Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Príbeh, ktorý rozplače každého: Malá Ukrajinka (9) napísala list mame, už sa teším, ako sa stretneme v nebi!

Dojemný list, ktorý napísala dcérka svojej nebohej matke pri ostreľovaní jej auta. Zobraziť galériu (3)
Dojemný list, ktorý napísala dcérka svojej nebohej matke pri ostreľovaní jej auta. (Zdroj: TASR/AP Photo/Efrem Lukatsky, Twitter.com/Anton Gerashchenko)

BOROĎANKA/KYJEV - Vojna väčšinou tie najsmutnejšie príbehy ľudstva, z ktorých je mnohým do plaču. Poriadna dávka zúfalstva a beznádeje je aj v tom z mesta Boroďanka, ktoré sa po Buči stalo ďalším cieľom ruských okupantov, ktorí sa neskôr stiahli. Až ich odchod odhalil, v akom dezolátnom stave mesto ostalo. Toto smutné konanie ruských vojakov ešte umocnil príbeh malého dievčatka (9), ktoré napísalo dojemný list svojej, žiaľ, už nebohej matke. Tá prišla o život, keď jej auto zasiahli ruské rakety pri pokuse o útek.

Na príbeh z ostreľovaného mesta Boroďanka priniesol zahraničný portál The Mirror. Len 9-ročná dievčina napísala svojej mame list, v ktorom ju označuje za najlepšiu mamu na svete. V tom čase už zrejme tušila, že tá uteká pred istou smrťou a ruským bombardovaním. List sa objavil aj na sociálnej sieti Twitter, kde ho zdieľal ukrajinský politik Anton Geraščenko.

Stretneme sa v nebi

"Mami! Si tá najlepšia mama na celom šírom svete. Nikdy na teba nezabudnem. Prajem si, aby si sa dostala do neba a bola tam šťastná. Urobím všetko preto, aby som celý život bola tiež dobrou osobou a takisto sa dostala raz do neba. Uvidíme sa v nebi!" píše sa v dojemných riadkoch, ktoré adresovala len 9-ročná Galia a list zakončila bozkami. Nateraz sa presne nevie, kde konkrétne v meste sa tento príbeh odohrával.

Príbeh, ktorý rozplače každého:
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: TASR/AP Photo/Efrem Lukatsky)

Mesto ostalo v zúfalom stave

Predpokladá sa, že matka a dcéra sa veľmi pravdepodobne pokúšali utiecť z bombardovanej Boroďanky, keď ich asi zasiahli rakety. Mesto po bombardovaní vyzerá ako z apokalyptického filmu a v panelákoch miestni našli len diery s narušenou statikou. Rusi pritom od začiatku tvrdili, že cieľom ich "špeciálnej vojenskej operácie" sú len militárne a vojenské objekty, čo obytný dom celkom určite nie je.

Aj situácia v meste Boroďanka je mimoriadne zlá
Zobraziť galériu (3)
Aj situácia v meste Boroďanka je mimoriadne zlá  (Zdroj: SITA/AP Photo/Petros Giannakouris)

Viac o téme: DcéraMamaListUkrajinkaKonflikt na UkrajineBoroďanka
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu