Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Tragédia v Maďarsku: Pri zrážke auta s motorovým vlakom zomrelo najmenej päť ľudí

Tragická zrážka auta a osobného vlaku v Maďarsku si vyžiadala päť obetí Zobraziť galériu (8)
Tragická zrážka auta a osobného vlaku v Maďarsku si vyžiadala päť obetí (Zdroj: TASR/Ferenc Donka/MTI via AP)

MINDSZENT - Zrážka malého nákladného auta s osobným vlakom v utorok ráno v obci Mindszent v juhomaďarskej Čongrádsko-čanádskej župe si vyžiadala najmenej päť obetí na životoch a viacerých zranených. Po náraze sa motorový vlak vykoľajil a prevrátil do priekopy, informuje spravodajca TASR v Budapešti s odvolaním sa na spravodajský server tenyek.hu.

Nehoda sa stala krátko pred 07.00 h. Malé nákladné auto vošlo na železničné priecestie, kde sa zrazilo s osobným vlakom smerujúcim z mesta Szentes do Hódmezővásárhelyu. Obe tieto mestá sa nachádzajú v Čongrádsko-čanádskej župe na juhu krajiny. Do záchranárskej akcie nasadili hasičov z Hódmezővásárhelyu, Szentesu a Segedína, niekoľko sanitiek i záchranársky vrtuľník.

Tragická zrážka auta a osobného vlaku v Maďarsku si vyžiadala päť obetí
Zobraziť galériu (8)
Tragická zrážka auta a osobného vlaku v Maďarsku si vyžiadala päť obetí  (Zdroj: TASR/Ferenc Donka/MTI via AP)

V malom nákladnom vozidle bolo sedem cestujúcich, viacerí z nich boli členovia tej istej rodiny. Auto skončilo v priekope 20 metrov od priecestia, pričom vyvrátilo dva elektrické stĺpy. Motorový vlak, ktorý bol bez ďalších vagónov, sa vykoľajil a po 60 metroch od priechodu sa prevrátil na bok do priekopy.

 Hovorca maďarskej záchrannej služby OMSZ Pál Győrfi podľa agentúry MTI uviedol, že pri nehode na mieste zahynulo päť mužov. Dvoch mužov odviezli s vážnymi poraneniami hlavy a končatín, pričom 11 cestujúcich vlaku previezli do nemocnice na pozorovanie s ľahšími poraneniami. Do záchranárskej akcie nasadili hasičov z Hódmezővásárhelyu, Szentesu a Segedína, niekoľko sanitiek i záchranársky vrtuľník. 

Tragická zrážka auta a osobného vlaku v Maďarsku si vyžiadala päť obetí
Zobraziť galériu (8)
Tragická zrážka auta a osobného vlaku v Maďarsku si vyžiadala päť obetí  (Zdroj: TASR/Csongrad-Csanad County Police via AP)

Viac o téme: NehodaVlakNákladné autoMaďarsko
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu