Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

Hororová zrážka auta s vlakom: Vrtuľník musel transportovať ťažko zranené dievča

Zrážka auta s vlakom
Zrážka auta s vlakom (Zdroj: Facebook/ Polícia SR - Trenčiansky kraj)

TRENČIANSKE JASTRABIE - Vážne zranenia 12-ročného dievčaťa si vyžiadala pondelková (16. 5.) zrážka vlaku s osobným automobilom v obci Trenčianske Jastrabie v okrese Trenčín. Na mieste zasahoval záchranársky vrtuľník. Informovala o tom trenčianska krajská policajná hovorkyňa Katarína Kuzmová.

"Štyridsaťsedemročná vodička osobného automobilu sa na chránenom železničnom priecestí so zvukovou a svetelnou signalizáciou pravdepodobne nepresvedčila, či môže bezpečne prejsť. Vošla na železničné priecestie v čase, keď tadiaľ prechádzal vlak," informovala hovorkyňa.

Po zrážke s vlakom utrpela ťažké zranenia maloletá osoba, k zraneniu cestujúcich vo vlaku nedošlo. Skúšky na alkohol u vodičky a rušňovodiča boli negatívne. Polícia začala trestné stíhanie za prečin ublíženia na zdraví.

 

VLAK TLAČIL AUTO NIEKOĽKO METROV PRED SEBOU Dňa 16. mája 2022 došlo k závažnej dopravnej nehode na železničnom...

Posted by Polícia SR - Trenčiansky kraj on Tuesday, May 17, 2022

Ako informovala hovorkyňa Vrtuľníkovej záchrannej zdravotnej služby Air Transport Europe Zuzana Hopjaková, posádka vrtuľníka si do svojej starostlivosti prevzala od zasahujúcich záchranárov 12-ročné dievča, ktoré po náraze utrpelo vážne poranenia viacerých častí tela. Po stabilizovaní základných životných funkcií dievča preložili na palubu vrtuľníka a v umelom spánku v kritickom stave ho leteckí záchranári previezli do nemocnice v Bratislave.

Viac o téme: NehodaVlakZrážkaVrtuľník
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu