Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

V troskách zrúteného lietadla China Eastern našli prvú z čiernych skriniek

V troskách lietadla našli záchranári prvú z dvoch čiernych skriniek Zobraziť galériu (3)
V troskách lietadla našli záchranári prvú z dvoch čiernych skriniek (Zdroj: Twitter.com/ChinaAviationReview,Insider Paper)

PEKING - V troskách lietadla aeroliniek China Eastern, ktoré v pondelok havarovalo so 132 ľuďmi na palube v horách na juhu Číny, našli záchranári prvú z dvoch čiernych skriniek. Je silne poškodená a zatiaľ nie je jasné, či obsahuje záznamy letových údajov, alebo nahrávku zvuku z pilotnej kabíny. Informovala o tom dnes agentúra Reuters s odkazom na tlačovú konferenciu vyšetrovateľov nehody.

Šesť rokov starý Boeing 737-800 havaroval v Čuangskej autonómnej oblasti Kuang-si. Nehoda spôsobila na horskom svahu veľký požiar, ktorý bol vidieť aj na satelitných snímkach NASA. Záchranári zatiaľ nenašli žiadnych preživších. Nájsť a zaistiť obsah čiernych skriniek je kľúčové pre zistenie príčiny nešťastia. Veliteľ vyšetrovateľov uviedol, že naďalej intenzívne hľadajú aj druhé záznamové zariadenie.

Záchranári prečesávali husto zalesnené svahy a pátrali za pomoci ručného náradia, psov a dronov po prípadných preživších a po čiernych skrinkách. Práce museli prerušiť, pretože na strmých a klzkých svahoch hrozili zosuvy pôdy.

Záchranári vykonávajú pátracie akcie na mieste leteckého nešťastia
Zobraziť galériu (3)
Záchranári vykonávajú pátracie akcie na mieste leteckého nešťastia  (Zdroj: SITA/Zhou Hua/Xinhua via AP)

Príbuzní cestujúcich dnes začali prichádzať do dediny v bezprostrednej blízkosti miesta havárie. Polícia prístup na miesto obmedzuje a kontroluje každé vozidlo. Vo výhľade na prehľadávanú oblasť bránia otvorenými dáždnikmi, píše Reuters.

Príbuzní cestujúcich dnes začali prichádzať do dediny v bezprostrednej blízkosti miesta havárie.
Zobraziť galériu (3)
Príbuzní cestujúcich dnes začali prichádzať do dediny v bezprostrednej blízkosti miesta havárie.  (Zdroj: SITA/AP Photo/Ng Han Guan)

Viac o téme: PozostalíVyšetrovaniePríbuzníČierne skrinkyChina Eastern Airlines
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu