Štvrtok9. máj 2024, meniny má Roland, zajtra Viktória

Holandsko a Nemecko pošlú na Slovensko tri systémy Patriot: Bude umiestnený blízko mesta Sliač

Konvoj prepravujúci raketový systém Patriot na Slovensko odchádza 16. marca 2022 z nemeckého Husumu. Dodanie systému Patriot na Slovensko je súčasťou úsilia NATO o posilnenie východného krídla Aliancie v súvislosti s vojnou na Ukrajine.
Konvoj prepravujúci raketový systém Patriot na Slovensko odchádza 16. marca 2022 z nemeckého Husumu. Dodanie systému Patriot na Slovensko je súčasťou úsilia NATO o posilnenie východného krídla Aliancie v súvislosti s vojnou na Ukrajine. (Zdroj: TASR/AP/DPA/Frank Molter)

AMSTERDAM - Holandská vláda v piatok potvrdila, že na Slovensko pošle systém protivzdušnej obrany Patriot, ktorý bude umiestnený v blízkosti leteckej základne v slovenskom meste Sliač. Informujeme o tom na základe správy agentúry Reuters.

"V súvislosti so zhoršenou bezpečnostnou situáciou v Európe v dôsledku ruskej invázie na Ukrajinu je tento príspevok nevyhnutný," uviedla vo vyhlásení holandská ministerka obrany Kajsa Ollongrenová a dodala, že Nemecko posiela na Slovensko dva systémy Patriot. Dodanie systému Patriot na Slovensko je súčasťou úsilia NATO o posilnenie východného krídla Aliancie v súvislosti s vojnou na Ukrajine. Holandská armáda vlastní tento systém od roku 1987 a nedávno ho zmodernizovala.

Viac o téme: NemeckoSlovenskoHolandskoPatriotVojna na Ukrajine
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu