Pondelok6. máj 2024, meniny má Hermína, zajtra Monika

Moskva prišla o ďalšieho generála: Zomrel pri útoku na Mariupoľ

Zničená nemocnica v Mariupole
Zničená nemocnica v Mariupole (Zdroj: SITA/Mariupol City Council)

KYJEV - Ukrajina oznámila zabitie ďalšieho vysokopostaveného príslušníka ruských ozbrojených síl, už štvrtého od začiatku ruskej invázie. Generálmajor Oleg Miťajev zahynul v utorok pri útoku na Mariupoľ, uviedol poradca ukrajinského ministerstva vnútra Anton Heraščenko.

Na telegrame zverejnil fotografiu tela, ktoré podľa neho patrí zabitému. Ruská strana úmrtie nepotvrdila. Ukázalo sa, že v bojoch zahynulo aj sedem elitných bojovníkov SWAT z obávanej Dzeržinskej divízie ruskej národnej gardy, ktorá spadá pod priemu Putinovu kontrolu.

V Rusku bola zverejnená smútočná snímka zobrazujúca fotografie šiestich elitných bojovníkov špeciálnych jednotiek zo špeciálneho centra Viťaz divízie Dzeržinskij, pomenovaného po zakladateľovi sovietskej tajnej polície Felixovi Dzeržinskom. Neskôr sa ukázalo, že bol zabitý aj siedmy.

Smrť ďalšieho ruského generála v pravidelnom nočnom prejave oznámil aj ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj, jeho meno ale neuviedol.

Zábery z dronu odhaľujú explóziu ruského tanku počas konfliktu na Ukrajine (Zdroj: Facebook/MIL.IN.UA)

Štyridsaťosemročný Miťajev velil podľa Heraščenka 150. motostreleckej divízii a bojoval aj v Sýrii. Ukrajinská armáda od vpádu ruských vojsk informovala o zabití generálmajorov Andreja Kolesnikova, Vitalija Gerasimova a Andreja Suchoveckého.

Viac o téme: SmrťGenerálútok Mariupoľ
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu