Sobota4. máj 2024, meniny má Florián, zajtra Lesana, Lesia

Polícia zatkla najmenej 245 účastníkov protestov za Tibet

Protesty sa v Kátmandu konajú takmer denne od vypuknutia nepokojov v tibetskej metropole Lhasa 14. marca.
Protesty sa v Kátmandu konajú takmer denne od vypuknutia nepokojov v tibetskej metropole Lhasa 14. marca. (Zdroj: ČTK)

KÁTMANDU - Najmenej 245 Tibeťanov zatkli v pondelok počas demonštrácie na podporu Tibetu pri úrade OSN v hlavnom nepálskom meste Kátmandu. Informovala o tom polícia a svedkovia. Polícia zasiahla obuškami proti asi 500 tibetským demonštrantom, pričom podľa reportéra agentúry AFP viacerí boli zranení.

Protesty sa v Kátmandu konajú takmer denne od vypuknutia nepokojov v tibetskej metropole Lhasa 14. marca, kde zasiahli čínske bezpečnostné sily. "Budeme pokračovať v našich protestoch. Číňanom nesmie byť dovolené zabíjať Tibeťanov," povedal 38-ročný Kesang Dolkar v Kátmandu predtým, ako ho naložili do policajnej dodávky. V indickej Dharamshale premiér tibetskej exilovej vlády pre AFP v pondelok uviedol, že z Tibetu majú potvrdených okolo 130 obetí.

"Tieto údaje máme od našich zdrojov v Tibete. Overený počet je asi 130 obetí v celom Tibete," povedal Samdhong Rinpoche. Minulý týždeň exilová vláda potvrdila 99 obetí. Čína v sobotu zvýšila počet obetí na 18 "nevinných" civilistov v Lhase oproti predchádzajúcim 13.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu