Pondelok13. máj 2024, meniny má Servác, zajtra Bonifác

Ukrajine vo VOJNE pomáha medzinárodná légia: Pripojilo sa už viac ako 16-tisíc dobrovoľníkov!

K medzinárodnej légii na boj s Ruskom sa pripojili ďalší dobrovoľníci z USA, Británie či Indie.
K medzinárodnej légii na boj s Ruskom sa pripojili ďalší dobrovoľníci z USA, Británie či Indie. (Zdroj: Twitter.com/The Kyiv Independent, Ukrainian Ground Forces, TASR/AP Photo/Bernat Armangue)

KYJEV - Zdá sa, že vojnový konflikt na Ukrajine len tak skoro neskončí a pomocnú ruku chcú v boji proti Rusku podať aj ďalšie krajiny a niektoré sa už k bojom pripojili. Ide o také krajiny ako USA, Veľká Británia, Mexiko, Švédsko či dokonca India. Vojaci z rôznych kútov sveta tak spájajú sily proti agresorovi a už sa stihli zvečniť aj na fotografii.

VOJNA na Ukrajine nás prebudila zo sna: Zo Zelenského sa stal líder, ktorý zmobilizoval svet a postavil sa Putinovi (Zdroj: Topky/AMaj)

Bolo to len začiatkom marca, čo ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj oznámil zrušenie vízovej povinnosti pre cudzincov, ktorí by sa chceli zúčastniť bojov na Ukrajine proti Rusku. Prešiel len týždeň a čísla dobrovoľníkov narastajú čoraz viac a ruku k pomoci Ukrajine prikladá doslova celý svet.

Pomoc z rôznych kútov sveta

Dobrovoľne sa na boje proti Rusku do medzinárodnej légie na Ukrajine prihlásilo už niečo cez 16-tisíc dobrovoľníkov z rôznych krajín, no toto číslo nemusí byť konečné. Agentúra AFP už dokonca hovorí o 20-tisíc dobrovoľníkoch, ktorí sa rozhodli odcestovať na Ukrajinu a pomáhať v bojoch. Najnovšie sa skupina nového prírastku pomoci na Ukrajine zvečnila na fotografii. Pomáhať tak prišli dobrovoľníci z Veľkej Británie, USA, Švédska, Litvy, Mexika a aj Indie.

Denník The Kyiv Independent fotografiu popisuje ako prvých ľudí, ktorí sa pripojili k medzinárodnej légii dobrovoľníkov. Tí bojujú v blízkosti hlavného miesta Kyjeva. Národnosti jednotlivých dobrovoľníkov potvrdili Ukrajinské pozemné sily.

Viac o téme: VojnaUSAIndiaUkrajinaIzraelVojna na UkrajineMedzinárodná légia
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu