Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Hrozivé odhady: Ruská invázia pripravila o život vyše 400 civilistov, zomrelo 38 detí

Ukrajinskí  vojaci pomahajú zraneným ľuďom ležiacim na ceste po ruskom ostreľovaní v meste Irpiň
Ukrajinskí vojaci pomahajú zraneným ľuďom ležiacim na ceste po ruskom ostreľovaní v meste Irpiň (Zdroj: SITA/AP Photo/Andriy Dubchak)

KYJEV - Ukrajinský minister obrany Olexij Reznikov v utorok zverejnil nové odhady počtu civilných obetí a škôd spôsobených ruskou inváziou. Informovala o tom agentúra AP s tým, že tieto údaje nie je možné nezávisle overiť.

Reznikov povedal, že ruské vojenské akcie už pripravili o život vyše 400 civilistov a ďalších 800 zranili. Medzi obeťami invázie je podľa ministra aj 38 detí. Ďalších 70 detí podľa neho utrpelo zranenia.

ROZHOVOR Rusko je izolované: Neviem si predstaviť, že Putin vyhrá! Ukrajina teraz nemá prečo ustúpiť (Zdroj: Topky/Maarty)

"Tieto údaje sú určite neúplné," uviedol minister počas videobrífingu. Šéf silového rezortu ďalej vyhlásil, že ruské údery zničili viac ako 200 ukrajinských škôl, 34 nemocníc a 1500 obytných budov. Reznikov odhadol, že boje uväznili v krajine asi 10.000 zahraničných študentov, najmä z Indie, Číny a z krajín Perzského zálivu.

Viac o téme: ObeteVojnaUkrajinaOlexij Reznikov
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu