Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Ďalšia sociálna sieť obmedzila svoje služby v Rusku! Môže za to Putinov nový zákon

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: pixabay)

NEW YORK - Služba krátkych videí TikTok sa rozhodla, že svojím používateľom v Rusku dočasne pozastaví nahrávanie nového obsahu a živé vysielanie. Toto rozhodnutie je reakciou na nový zákon o dezinformáciách o ruskej armáde a trestoch za ne.

archívne video

Srdcervúce zábery z východnej hranice: Polícia sa denne stretáva so silnými príbehmi (Zdroj: Facebook/Polícia Slovenskej republiky )

Podľa agentúry AFP o tom informovala tlačová služba TikTok s tým, že prehodnocuje bezpečnostné dôsledky nového zákona. Pre používateľov služby TikTok v Rusku tak zostane v aplikácii dostupná iba funkcia prijímania a posielania správ.

Kedy budú odomknuté zvyšné funkcie, sociálna sieť neuviedla. Rusko 4. marca rýchlo prijalo zákon, ktorý stanovuje až 15 rokov väzenia za šírenie "vedome nepravdivých informácií o činnosti ruských ozbrojených síl" a za "diskreditáciu nasadenia ruských jednotiek".

Kvôli tomuto zákonu prestali fungovať viaceré médiá v Rusku, vrátane televízneho kanála Dožď či rozhlasovej stanice Echo Moskvy. Iné médiá sa rozhodli neinformovať o vojnovom dianí na Ukrajine vôbec.

Viac o téme: RuskoTikTokVojna na Ukrajine
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu