Nedeľa5. máj 2024, meniny má Lesana, Lesia, zajtra Hermína

VAROVANIE na Ukrajine: Nový útok pôjde po mori, Rusi vraj chystajú vylodenie v Odese

Ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto (Zdroj: SITA/Russian Defense Ministry Press Service via AP, File)

KYJEV – Ruské výsadkové sily pripravujú vylodenie v Odese a v neďalekom meste Zatoka na brehoch Čierneho mora. K samotnej Odese majú mieriť až štyri veľké ruské výsadkové lode.

Informáciu priniesol priamo ukrajinský generálny štáb a upozornil na ňu aj portál novinky.cz. „Vo vodách Čierneho mora je pozorovaný pohyb výsadkového oddielu Čiernomorskej flotily Ruskej federácie, ktorý tvoria štyri veľké výsadkové lode a tri raketové člny, smerom k Odese,“ uviedol na sociálnej sieti generálny štáb.

 

🇺🇦 Оперативна інформація станом на 06.00 03.03.2022 щодо #російського_вторгнення / 🇬🇧 Operational information on 06.00,...

Posted by Генеральний штаб ЗСУ / General Staff of the Armed Forces of Ukraine on Wednesday, March 2, 2022

Ukrajinský generálny štáb varuje pre hrozbou útoku na Odesu opakovane. Ten by mal byť stále reálnejší tým, ako ruské jednotky postupujú po pobreží.Obavy, že ďalším cieľom bude práve Odese posilňuje aj skutočnosť, že Rusi už ovládli pobrežie Azovského mora, čím získali pozemný prístup na Krym. Okrem toho dobyli aj Cherson ležiaci západne od Krymu. Ak by sa im podarilo dobyť aj Odesu, Ukrajina by bola v podstate odrezaná od mora.

VAROVANIE na Ukrajine: Nový
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: SITA)

Ukrajinské ministerstvo obrany tvrdí, že Rusko má v pláne použiť ako štít civilné lode. Dokonca mali donútiť pod hrozbou paľby civilnú loď Helt vplávať do tejto oblasti, aby im poslúžila ako krytie. Od začiatku invázie už Rusko strieľalo na dve civilné lode a dve zajalo, vrátane lode Sapfir, určenej k záchranným a pátracím prácam.

Viac o téme: LodeRuskoVylodenieOdesaVojna na Ukrajine
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu