Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

Na hraniciach čakajú utečenci z Ukrajiny: Rakúsko je pripravené pomôcť Slovensku

Zuzana Čaputová
Zuzana Čaputová (Zdroj: Topky/Ján Zemiar)

BRATISLAVA - Ak sa nápor utečencov z Ukrajiny bude zvyšovať, je Rakúsko pripravené pomôcť aj Slovensku. Prvoradou a spoločnou snahou musí byť pomoc Ukrajine a solidarita s ľuďmi, ktorých vojna vyhnala zo svojich domovov. Skonštatovala to prezidentka SR Zuzana Čaputová po telefonáte s jej rakúskym náprotivkom Alexandrom Van der Bellenom.

"Pre občanov oboch našich susedných krajín je ničím nevyprovokovaná invázia a agresia Ruska voči Ukrajine ešte stále šokom. Rozprávali sme sa o jednotlivých krokoch, ktoré sme spoločne ako Európska únia prijali, vrátane veľmi silných sankcií voči režimu prezidenta Putina. Zhodli sme sa na tom, že obe krajiny potrebujeme energetickú nezávislosť od Ruska," napísala Čaputová na sociálnej sieti.

 

Telefonovala som s mojím rakúskym kolegom a priateľom – prezidentom Alexandrom Van der Bellenom. Pre občanov oboch...

Posted by Zuzana Čaputová on Wednesday, March 2, 2022

Putin podľa prezidentky dúfal, že nás rozdelí: Sme však jednotnejší, ako kedykoľvek predtým! (Zdroj: Facebook/Zuzana Čaputová)

V prvom rade však treba podľa nej pomôcť obyvateľom Ukrajiny, ktorí utiekli pred vojnou zo svojej vlasti. Pripomína tiež solidaritu s ukrajinským ľudom. "Putin chcel rozdeliť Európu, ale dosiahol jej zjednotenie," poznamenala Čaputová.

Viac o téme: UtečenciRakúskoUkrajinaZuzana ČaputováVojna na Ukrajine
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu