Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Besnenie na Ukrajine: FOTO Ulice vo viacerých mestách pripomínajú apokalypsu! Z Charkova je mesto duchov

(Zdroj: Twitter.com/Nexty, FB / Kurds Global)

CHARKOV/ŽITOMIR/KYJEV – Ôsmy deň bojov na Ukrajine prináša čoraz viac smutných správ. Na Ukrajine počas posledných hodín zomreli desiatky civilistov, ešte viac sa ich zranilo a ruskí vojaci zničili mnohé významné budovy, či domy Ukrajincov. Zo záberov, ktoré prichádzajú z Ukrajiny, prechádza mráz po chrbte. Vojnou zmietané mestá sa totiž zmenili na nepoznanie.

VIDEO Zničená budova v Charkove

Zničená budova v Charkove (Zdroj: Profimedia)

Hrôzostrašné, smutné, katastrofické. Tak by sa dali popísať zábery z rôznych miest na Ukrajine, po bombardovaní ruskou armádou. Posledné dni prebiehajú boje najmä na strategických miestach – napríklad sa Rusi snažia získať pod svoju moc druhé najväčšie mesto Ukrajiny Charkov. To sa však napriek rozsiahlemu bombardovaniu úspešne bráni, aj keď sa o štvrtku minulého týždňa zmenilo na nepoznanie – domy sú zničené, okná porozbíjané, autá na cestách zhorené.

Podľa zverejnených informácií bombardovali Rusi mesto streľbou, raketami či bombami. Pri ostreľovaní Charkova zomrelo za posledných 24 hodín najmenej 21 ľudí a 112 osôb utrpelo zranenie, uviedol na facebooku šéf miestnej oblastnej správy Oleh Sinehubov. Úrady uviedli, že rakety zasiahli centrum druhého najväčšieho ukrajinského mesta, vrátane obytných domov a budovy regionálnej správy.

 

Харківська область: оперативна інформація станом на 08:00 2 березня 2022 року Протягом минулої доби, з 1 по 2 березня...

Posted by ДСНС України on Tuesday, March 1, 2022

Z Charkova sa na vlastnú päsť rozhodli odísť aj zahraniční študenti, prevažnej indickej národnosti. Tí sa vo obrovskej skupine pohybujú ostreľovaným mesto. Podľa ukrajinských médií totiž v Charkove horí aj miestna univerzita a niekoľko obytných budov. Podľa portálu Hromadske news ide o vojenskú akadémiu. V utorok v Charkove prišiel o život mladý indický študent medicíny, keď si išiel kúpiť jedlo. V Charkove horela aj budova miestnej polície, z ktorej nebezpečne padali trosky. Mnohé budovy v meste sú doslova zdemolované a všade sa váľajú trosky.

 

Column of International student mostly Indians trying leave Kharkiv city

Posted by Kurds Global on Tuesday, March 1, 2022

Ruská armáda začala ostreľovať aj mesto Odesa. Veľký výbuch bol zachytený pri miestnom letisku. Ruské ozbrojené sily prevzali plnú kontrolu nad mestom Cherson ležiacim na juhu Ukrajiny. Oznámil to v stredu hovorca ruského ministerstva obrany Igor Konašenkov. Podľa neho v meste zahynulo množstvo ľudí, vojakov aj civilistov. Zničená je aj obytná štvrť v meste Irpin, na predmestí Kyjeva.

Samotné hlavné mesto nebolo počas noci zvlášť bombardované. Údajne to môže byť z dôvodu pokračovania mierových rokovaní pri rieke Pripjať. Tie by mali pokračovať dnes. Z mesta Bucha, ktoré leží neďaleko hlavného mesta, však zverejnili emotívnu fotografiu. Tá zobrazuje zničenú vojenskú techniku a autá Z nich spravili miestni barikádu pred Rusmi.

 

You shall not pass! Bucha, Kyiv Oblast.

Posted by Euromaidan, War in Ukraine on Tuesday, March 1, 2022

Obrovské boje však boli v meste Žitomir, kde Rusi poslali riadenú raketu. Ruské sily vypálili riadenú strelu na bytový dom blízko žitomyrskej nemocnice Pavlusenko. Je potvrdené, že dvaja ľudia zahynuli a najmenej traja sa zranili. Poradca ministra vnútra Anton Heraščenko hovorí, že raketa bola namierená na základňu žitomyrskej 95. brigády.

 

Наслідки ворожого обстрілу у Житомирі

Posted by Ігор Мосійчук on Wednesday, March 2, 2022

 

 

Viac o téme: BombardovanieUkrajinaKyjevCharkovVojna na UkrajineŽitomirSmutné správy
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu