Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Ruský obchodník ide tvrdo po Putinovi: Mastná odmena za jeho hlavu!

Ruský podnikateľ Alex Konanykhin. Zobraziť galériu (2)
Ruský podnikateľ Alex Konanykhin. (Zdroj: Facebook/Alex Konanykhin)

MOSKVA - Od začiatku vojenského konfliktu medzi Ruskom a Ukrajinou už uplynul takmer týždeň. Začal sa 24. februára v ranných hodinách inváziou ozbrojených síl Ruskej federácie na Ukrajinu. Od tej doby pribudlo Putinovi veľa nepriateľov, dokonca aj z Ruska.

Ruský podnikateľ Alex Konanykhin má zrejme na prezidenta ťažké srdce. Tento týždeň uverejnil na sociálnej sieti príspevok, v ktorom ponúkol vojenským dôstojníkom odmenu 1 milión dolárov za zatknutie ruského prezidenta Vladimira Putina. 

"Sľubujem, že zaplatím 1 000 000 dolárov dôstojníkom, ktorí v súlade so svojou ústavnou povinnosťou zatknú Putina ako vojnového zločinca podľa ruských a medzinárodných zákonov," znie jeho príspevok na sociálnej sieti. Jeho status prezdieľalo aj bieloruské médium Nexta na Twitteri.

Podľa vlastných slov neuznáva Putina ako ruského prezidenta, pretože sa k moci dostal pomocou špeciálnej misie, v rámci ktorej mal vyhadzovať obytné domy v Rusku do vzduchu. Obvinil ho tiež z porušenia ústavy a zavraždenia svojich oponentov. 

"Ako etnický Rus a ruský občan vnímam ako svoju morálnu povinnosť uľahčiť denacifikáciu Ruska. Budem pokračovať v pomoci Ukrajine v jej hrdinskom úsilí odolať náporu Putinovej Ordy," dodal Konanykhin.

Viac o téme: PodnikateľOdmena RuskoVladimir PutinVojna na Ukrajine
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu