Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Kyjev ruskej agresii stále odoláva: Na Ukrajinu sa presúvajú stále ďalší vojaci! Bombový útok bol aj v Charkove

Úlomky vojenskej techniky po ostreľovaní mesta Charkov.
Úlomky vojenskej techniky po ostreľovaní mesta Charkov. (Zdroj: SITA/AP Photo/Andrew Marienko)

KYJEV - Napriek ostreľovaniu a bombardovaniu ukrajinské hlavné mesto Kyjev stále odoláva. Rusko má mať na Ukrajine okolo 75 percent svojho vojska.

Ako informuje stanica BBC, podľa vojenského experta Jacka Watlinga a vysokého predstaviteľa amerického ministerstva obrany má Rusko na Ukrajine už tri štvrtiny svojho vojska. Predtým bolo do invázie zapojených 40 percent ruskej armády.

Veľké počty vojakov sa na Ukrajinu presúva z Bieloruska, tvrdí Watling. Majú pomôcť s útokmi na metropolu Kyjev. Hlavné mesto zatiaľ ruským útokom odoláva. 

Ukrajinskí vojaci v Kyjeve už nie sú zoradení vo vojenských formáciách, ale prešli do obranných pozícií, tvrdí vojenský akademik. Postupne sa tak stávajú súčasťou teritoriálnej mestskej obrany. Spolupracujú tiež s dobrovoľníkmi.

Bombový útok v Charkove takmer zasiahol vládnu budovu. Aj tu prebiehajú boje. Podľa The Guardian ukrajinskí predstavitelia považujú útok za snahu zabiť gubernátora Charkova a členov jeho obranného tímu. Pondelkový raketový útok na mesto si vyžiadal 11 obetí na životoch a mnoho zranených.

Viac o téme: VojnaBombaOstreľovanieRuskoUkrajinaKyjevCharkov
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu