Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

Sankcie sú platné, myslí si francúzsky minister: Ich cieľom je spôsobiť kolaps ruskej ekonomiky

Francúzsky minister financií Bruno Le Maire
Francúzsky minister financií Bruno Le Maire (Zdroj: SITA/AP Photo/Francois Mori)

PARÍŽ - Sankcie uvalené západnými krajinami na Rusko za jeho inváziu na Ukrajine spôsobia kolaps jeho ekonomiky. Je o tom presvedčený francúzsky minister financií Bruno Le Maire. V utorok o tom informovala agentúra AFP.

"Sme v totálnej hospodárskej a finančnej vojne proti Rusku. Cieľom sankcií prijatých v uplynulých dňoch je spôsobiť kolaps ruskej ekonomiky. Tieto sankcie budú aplikované, kým sa (ruský prezident) Vladimir Putin nespamätá," povedal minister financií vo vysielaní stanice Franceinfo.

Bruno Le Maire ďalej uviedol, že rozloženie síl medzi Ruskom a Európskou úniou je "úplne" v prospech EÚ, ktorá je v procese "objavovania vlastnej ekonomickej sily".

Ďalšie uvalené sankcie

EÚ v pondelok pridala na svoj sankčný zoznam ďalších popredných oligarchov napojených na Kremeľ, ako aj hovorcu ruského prezidenta Dmitrija Peskova či vicepremiéra Dmitrija Černyšenka. Na čiernej listine sa ocitli aj šéf ruskej štátnej ropnej spoločnosti Rosnefť Igor Sečin i šéf ruskej energetickej spoločnosti Transnefť Nikolaj Tokarev.

Viac o téme: EkonomikaSankcieRuskoUkrajinaBruno Le Maire
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu