Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Veľké obavy tajných služieb USA: Kyjev môže padnúť do ruských rúk! Chcú zvrhnúť vládu v Kyjeve

Vojak ukrajinskej armády kontroluje úlomky zostreleného lietadla v Kyjeve na Ukrajine v piatok 25. februára 2022. Zobraziť galériu (2)
Vojak ukrajinskej armády kontroluje úlomky zostreleného lietadla v Kyjeve na Ukrajine v piatok 25. februára 2022. (Zdroj: SITA/ AP Photo/Vadim Zamirovsky)

WASHINGTON - Predstavitelia amerických tajných služieb sa obávajú, že Kyjev by sa mohol v priebehu niekoľkých dní dostať pod ruskú kontrolu. Pre televíziu CNN to uviedli dva nemenované zdroje oboznámené s najnovšími informáciami od amerických spravodajských služieb.

Zábery skazy z ukrajinského Kyjeva po nočnom ruskom bombardovaní (Zdroj: profimedia.sk)

CNN uviedla, že počiatočné hodnotenie situácie z obdobia pred ruskou inváziou predpokladalo, že ukrajinské hlavné mesto môže byť Rusmi dobyté do jedného až štyroch dní od spustenia útoku. Americké tajné služby sa však podľa nemenovaných zdrojov domnievajú, že Rusko čelí tvrdšiemu odporu ukrajinských síl, než sa pôvodne očakávalo.

Ruský plán je zvrhnúť vládu v Kyjeve

Predstavitelia západných spravodajských služieb podľa CNN predpokladajú, že ruským plánom je zvrhnúť vládu v Kyjeve a dosadiť tam bábkový prokremeľský kabinet. Nemenový zdroj oboznámený so spravodajskými informáciami pre americkú spravodajskú televíziu uviedol, že tajné služby USA zatiaľ nevedia vyhodnotiť, či sa bude ruský prezident Vladimir Putin snažiť okupovať ukrajinské územie, alebo sa po "zmene režimu v Kyjeve" stiahne.

Viac o téme: VojnaRuskoUSAUkrajinaKyjev
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu