Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

Zúfalstvo? Putinovi idú na pomoc čečenskí ZABIJACI: Odkaz ukrajinských vojakov... Nebojíme sa!

Ilustračné foto Zobraziť galériu (6)
Ilustračné foto (Zdroj: TASR/AP)

KYJEV – Na Ukrajinu bola vyslaná jednotka obávaných čečenských vojakov, ktorí si vyslúžili pomenovanie lovci. Pripravených na boj ich má až 70-tisíc. Objavili sa tiež zatiaľ nepotvrdené správy o existencii zoznamu Ukrajincov, ktorých majú mať Čečenci v hľadáčiku s cieľom tieto osoby zajať či dokonca zabiť.

Správy o vyslaní čečenských bojovníkov sa objavili už v priebehu piatka. Dnes ich však oficiálne potvrdil líder Čečenskej autonómnej republiky Ramzan Kadyrov. „Prezident Putin sa rozhodol správne a my budeme plniť jeho rozkazy za všetkých okolností,“ citovala ho agentúra Reuters.

Zúfalstvo? Putinovi idú na
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: TASR/AP)

Kadyrov poprel, že by od útoku na Ukrajinu utrpeli Rusi nejaké straty. „Jediný vojak nemá skrivený vlas,“ vyhlásil. Samotných Ukrajincov tiež vyzval na zvrhnutie ich vlastnej vlády.

Čečesnké jednotky, ktoré má Kadyrov pod palcom, majú povesť nemilosrdných zabijakov, vysvičených do tých najtvrdších bojov. Do boja ich má byť teraz pripravených približne 70-tisíc.

Zúfalstvo? Putinovi idú na
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: TASR/AP)

Hovorí sa o špeciálnom zozname osôb

Každý z týchto vojakov mal dokonca údajne dostať špeciálny balíček kariet s fotografiami a popismi osôb, ktoré majú byť ich cieľom. Informoval o tom ešte v piatok britský Daily Mail s odvolaním sa na Moscow Telegram, ktorý má mať prepojenie na bezpečnostné zložky. 

Zoznam osôb, ktoré majú v hľadáčiku, má obsahovať úradníkov a bezpečnostných dôstojníkov, ktorých ruský vyšetrovací výbor podozrieva zo zločinov.

Zničená ruská vojenská technika ​​vrátane odpaľovacích rakiet Grad pri Charkove (Zdroj: Profimedia.sk)

Špekuluje sa tiež, že na zozname by mohli byť osoby, ktoré Moskva označila ako „nacistov.“ Sám ruským prezident Vladimir Putin vyhlásil, že cieľom invázie na Ukrajine je zbavenie krajiny nacizmu.

Na sociálnej sieti sa však už objavilo aj video, v ktorom situáciu týkajúcu sa príchodu čečenských zabijakov zľahčujú sami ukrajinskí vojaci a svojim krajanom tak posielajú takouto formou aspoň verbálne povzbudenie. "Ukrajinský ľud! Nebojte sa tých Čečencov, ktorých na vás poslal Putin. Akurát, že majú brady, to je všetko. My ich už oholíme," odkazuje mladý vojak vo videu. 

 

 

 

 

Viac o téme: VojaciUkrajinciČečenciVojna na UKrajine
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu