Piatok17. máj 2024, meniny má Gizela, zajtra Viola

V Atlantickom oceáne začala horieť loď s tisíckami áut

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

MADRID - Nákladná loď prevážajúca asi 4000 vozidiel od firmy Volkswagen začala horieť počas plavby v Atlantickom oceáne, južne od portugalského súostrovia Azory. Informuje o tom agentúra DPA.

Podľa piatkových informácií portugalského námorníctva sa na takmer 200 metrov dlhej lodi nachádzala 22 členná posádka, ktorá sa po vypuknutí požiaru evakuovala a bola prevezená do bezpečia. Situácia na lodi, plávajúcej pod panamskou vlajkou, je podľa hovorcu portugalského námorníctva stabilizovaná a momentálne nehrozí riziko, že by sa vznietila nádrž s palivom alebo že by uniklo do mora.

Podľa správ médií sa loď plavila z prístavu Emden na severozápade Nemecka do Davisvillu, ktorý leží v americkom štáte Rhode Island. Požiar údajne vypukol už v stredu v priestore, kde sa prepravovali autá.

V priebehu piatka by mali plavidlo preskúmať experti z holandskej záchranárskej spoločnosti, ktorí posúdia, či by ho bolo možné odtiahnuť do niektorého z  prístavov. Loď sa v súčasnosti nachádza približne 170 kilometrov juhozápadne od azorského ostrova Faial. V jeho blízkosti hliadkuje plavidlo portugalského námorníctva.

Viac o téme: LoďPožiar
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu