Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Kim Čong-un spustil megalomanský projekt: VIDEO Davy jasajú pred diktátorom! Toto má vyrásť v Pchjongjangu

Vodca Severnej Kórey Kim Čong-un
Vodca Severnej Kórey Kim Čong-un (Zdroj: profimedia.sk)

PCHJONGJANG - Severokórejský vodca Kim Čong-un sa uplynulú sobotu zúčastnil druhého slávnostného položenia základov pre nový obrovský stavebný projekt. Cieľom je výstavba 10-tisíc bytov na predmestí hlavného mesta Pchjonjang. Označil ho za dlho očakávanú túžbu.

Podľa Kórejskej ústrednej tlačovej agentúry KCNA predniesol severokórejský vodca počas ceremónie slávnostný prejav: "Výstavba 10 000 bytov v oblasti Hwasong je jednou z priorít v tomto roku. Nejde len o druhý schválený projekt na uskutočnenie dlhodobého cieľa výstavby bytov v meste Pchjongjang, ale aj o prvú etapu výstavby, ktorá zmení oblasť na nové moderné mesto." 

Severná Kórea predstavila projekt výstavby na ôsmom zjazde Robotníckej strany ešte vlani. Jej cieľom je postaviť v Pchjonjangu do roku 2025 minimálne 50-tisíc bytov, uvádzajú Yonhap News. Medzi účastníkmi sobotňajšieho podujatia boli tajomník Ústredného výboru vládnucej Strany Jo Yong-won, predseda vládneho kabinetu Kim Tok-hun, tajomníci Ústredného výboru strany Ri Il-hwan a O Su-yong a podpredseda vlády Pak Hun. 

Kim Čong-un sa zúčastnil slávnostného položenia základného kameňa výstavby 10 000 bytov (Zdroj: profimedia.sk)

Slávnostné položenie základov prvej etapy projektu výstavby 10 000 bytov vo východnom Pchjongjangu sa konalo v marci  2021, zúčastnil sa ho aj Kim Čong-un. 

Viac o téme: PchjongjangKim Čong-unSeverná Kórea
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu