Utorok30. apríl 2024, meniny má Anastázia, zajtra

Ďalšia smrť milionára na horách: V Rakúsku prišiel po ničivej lavíne o život tento nórsky boháč

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Gettyimages.com)

VIEDEŇ/OSLO - Po takmer roku tu máme ďalšie tragické úmrtie z radov bohatých ľudí, a opäť ide o smrť na horách. Tentokrát ide o tragický koniec na rakúskych horách a o život prišiel Ole Martin Braathen. Obľúbenú aktivitu na horách tak v ďalšom prípade mimoriadne tragicky ukončila lavína. Po smrti Petra Kellnera na Aljaške tak ide už o ďalšiu smrť bohatého a známeho človeka na horách.

O tragédii informuje nemecký denník Bild. Braathen bol realitným magnátom a o život prišiel ešte v piatok v lyžiarskom areáli Albona v rakúskej spolkovej krajine Vorarlbersko na západe Rakúska.

Braathen bol najskôr agentúrou ČTK identifikovaný ako freerider, ktorý sa stal obeťou lavíny, keď prechádzal s ďalšími troma ľuďmi vrátane certifikovaného sprievodcu na snowboarde cez otvorený terén k dolnej stanici lanovky v Albone.

Až dva metre snehu a príchod vrtuľníka so záchranným tímom

Všetci štyria boli podľa polície skúsení a mali lavínové vybavenia. Aj vďaka tomu sa traja zo štyroch už po niekoľkých minútach dostali z ťažkostí. Až po niekoľkých minútach sa až pomocou sond podarilo lokalizovať zasypaného kolegu a hneď ho so záchranným tímom spod lavíny vytiahli. Na miesto prišiel aj vrtuľník, a tím sa musel dostať až do hĺbky dvoch metrov. Oživovanie malo prebiehať asi 20 minút po páde lavíny, lekár však nakoniec len skonštatoval smrť.

Ole Braathen bol majiteľom nórskeho rodinného podniku Braathen Eiendom. Jeho majetok odhadujú asi na 300 miliónov eur. V Osle je najväčším súkromným vlastníkom výškových budov s podtitulom Barcode.

Viac o téme: LavínaSmrťRakúskoOle Martin Braathen
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu