Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Teroristický útok v Somálsku! Pri samovražednom atentáte bol zranený hovorca vlády

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: thinkstock)

MOGADIŠO - Hovorca somálskej vlády utrpel zranenia pri samovražednom bombovom útoku, ku ktorému došlo v nedeľu v somálskom hlavnom meste Mogadišo. Informovala o tom agentúra AFP. K útoku sa prihlásila džihádistická skupina aš-Šabáb.

"Pri teroristickom útoku bol zranený hovorca somálskej federálnej vlády. Jeho zranenia nie sú vážne a želáme mu rýchle uzdravenie," uviedol úrad tamojšieho premiéra vo vyhlásení. Viaceré zdroje uviedli, že útočník sa ešte pred odpálením výbušnín pokúsil dostať do hovorcovho auta, ktoré výbuch čiastočne zničil.

Pri výbuchu utrpeli zranenia ďalší dvaja ľudia

"Samovražedný atentátnik naskočil do vozidla prevážajúceho hovorcu ústrednej vlády Mohameda Ibrahima, ktorému sa podarilo prežiť a skončil s ľahkými zraneniami," uviedol miestny policajt. Podľa jeho slov pri výbuchu utrpeli zranenia ďalší dvaja ľudia. Mohamed Ibrahim Moalimu je hovorcom a poradcom premiéra už vyše roka. Predtým pracoval ako novinár pre britskú stanicu BBC a je bývalým generálnym tajomníkom Národného zväzu somálskych novinárov (NUSOJ).

Somálski lídri uzavreli dohodu o ukončení parlamentných volieb 

K zmienenému útoku došlo po tom, čo somálski lídri minulú nedeľu oznámili, že uzavreli dohodu o ukončení parlamentných volieb do 25. februára. Stalo sa tak po opakovaných odkladoch, ktoré ohrozovali stabilitu krajiny.

Viac o téme: Teroristický útokSomálskoHovorca vlády
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu