Štvrtok18. apríl 2024, meniny má Valér, zajtra Jela

KORONAVÍRUS Španieli zvažujú, že budú pandémiu sledovať inak: Týka sa to aj testovania

Pedro Sánchez
Pedro Sánchez (Zdroj: SITA/Kenzo Tribouillard, Pool Photo via AP)

MADRID - Španielsky premiér Pedro Sánchez v pondelok v súvislosti so súčasným poklesom úmrtnosti na COVID-19 v krajine povedal, že "je možno na čase sledovať pandémiu inak". Informovala o tom agentúra Reuters.

"Máme podmienky na to, aby sme postupne a opatrne spustili diskusiu na technickej a európskej úrovni o tom, ako budeme hodnotiť vývoj tohto ochorenia s inými parametrami, aké máme doteraz," povedal Sánchez v pondelok v rozhovore pre rozhlasovú stanicu Cadena SER.

Podobná metóda ako pri sledovaní vývoja epidémií chrípky

Španielsky denník El Pais v pondelok ráno informoval o tom, že Sánchezova vláda zvažuje zmenu spôsobu sledovania vývoja pandémie. Údajne chce použiť podobnú metódu ako pri sledovaní vývoja epidémií chrípky. To znamená, že sa nebude zaznamenávať každý jeden prípad nákazy a nebude potrebné testovať všetkých ľudí s príznakmi. Podľa El Pais zatiaľ nie je stanovený konkrétny dátum tohto prechodu.

Španielsko momentálne čelí už šiestej vlne

Sánchez v pondelok takisto oznámil, že španielska vláda pripravuje opatrenia v súvislosti s reguláciou cien antigénových testov. Španielsko podľa jeho slov plánuje v januári nakúpiť 344.000 kusov lieku proti ochoreniu COVID-19 vyrobených spoločnosťou Pfizer. Španielsko v súčasnosti čelí už šiestej vlne pandémie. Od začiatku testovania krajina zaznamenala vyše sedem miliónov prípadov nákazy a takmer 90.000 osôb covidu podľahlo, pripomína Reuters.

Viac o téme: ŠpanielskoKoronavírusPedro Sánchez
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu