Utorok23. apríl 2024, meniny má Vojtech, zajtra Juraj

KORONAVÍRUS V Česku pribudlo takmer 3000 prípadov, počet hospitalizovaných sa znižuje

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA/AP Photo/Petr David Josek)

PRAHA - V Česku pribudlo počas nedele 2761 nových prípadov nákazy koronavírusom. To je o 836 viac než minulú nedeľu, keď ich zaznamenali 1925. V pondelok nadránom o tom informoval portál Novinky.cz.

Laboratóriá urobili v nedeľu viac ako 29.000 testov, čo je približne o 2000 menej než pred týždňom. Zvýšila sa ich pozitivita. Prírastky nakazených v ČR sa v medzidennom porovnaní zvyšujú siedmy deň po sebe, čo je dané aj menším počtom testovaných na konci vlaňajška, píšu Novinky.cz. V sobotu pribudlo 3955 nových infikovaných.

Šírenie nákazy sa bude podľa odborníkov zrýchľovať

Takzvané incidenčné číslo stúplo posledných sedem dní na 438 prípadov nákazy na 100.000 obyvateľov. Šírenie nákazy sa bude podľa odborníkov zrýchľovať aj v ďalších týždňoch, predovšetkým kvôli nákazlivejšiemu variantu omikron. Od začiatku epidémie koronavírusu sa v ČR nakazilo vyše 2,5 milióna ľudí, teda takmer každý štvrtý obyvateľ Českej republiky, pripomína server Novinky.cz. Z týchto infikovaných dosiaľ zomrelo 36.624.

V prvej polovici decembra umieralo s nákazou viac ako 100 ľudí denne. O začiatku tohto roka ministerstvo zdravotníctva eviduje zatiaľ najviac obetí v pondelok 3. januára, keď zomrelo 61 ľudí s ochorením COVID-19. Minulý piatok a sobotu bolo úmrtí vyše 30 a v nedeľu zatiaľ sedem. Údaje z posledných dní sa však obvykle pri ďalších aktualizáciách zvyšujú.

Najnižší počet hospitalizovaných od začiatku novembra

S covidom je v ČR hospitalizovaných 2229 ľudí, z toho 420 sa nachádza vo vážnom stave. Ide o najnižší počet hospitalizovaných od začiatku novembra. Počet hospitalizovaných je o 670 nižší než minulú nedeľu, píšu Novinky.cz.

Za tri dni sa v Maďarsku nakazilo 14 665 ľudí

V uplynulých troch dňoch potvrdili v Maďarsku nákazu novým druhom koronavírusu 14.655 osobám. Počet nakazených od piatka do nedele stúpol za týždeň zhruba dva a pol krát. V súvislosti s ochorením COVID-19 zomrelo za posledné tri dni 167 pacientov, vyplýva z údajov operačného štábu zverejnených v pondelok na webovej stránke koronavirus.gov.hu.

Aktuálne je infikovaných 11.895 osôb. Hospitalizovaných s covidom je 2931 pacientov, z nich 281 je napojených na umelú pľúcnu ventiláciu. Zaočkovaných je takmer 6,3 milióna obyvateľov krajiny. Dve dávky dostalo viac ako šesť miliónov a tretiu dávku už takmer 3,3 milióna ľudí. Doterajšou bilanciou koronavírusovej pandémie v Maďarsku je 1.297.612 nakazených a 39.947 úmrtí v spojitosti s covidom.

Viac o téme: ČeskoPrípadyHospitalizácieKoronavírus
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu