Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Brutálny útok nožom! Mladík (17) pobodal pred prestížnou univerzitou troch ľudí

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: gettyimages.com)

TOKIO - Útok nožom, ktorý sa v sobotu odohral pred budovou prestížnej univerzity v japonskom hlavnom meste Tokio, si vyžiadal troch zranených. Polícii sa predpokladaného páchateľa podarilo zadržať, informovala agentúra AFP.

Podľa polície útočník zranil nožom 18-ročného chlapca, 17-ročné dievča a 72-ročného muža. Obaja tínedžeri neutrpeli život ohrozujúce zranenia, avšak starší muž bol podľa miestnych médií vážne zranený.

Mladík chcel zabiť troch ľudí

"Zadržali sme 17-ročného študenta, ktorý údajne zranil nožom (troch ľudí) s úmyslom zabiť", uviedol hovorca tokijskej polície. Mladíka po raňajšom útoku zadržali pri bráne tokijskej univerzity. Študent polícii povedal, že "chce zomrieť po tom, čo vykonal, keďže sa mu v štúdiu nedarilo," uviedla verejnoprávna televízia NHK.

Japonsko je známe ako jedna z najbezpečnejších krajín sveta

K útoku došlo v deň konania celoštátnych prijímacích skúšok na vysokú školu. Podľa NHK zmienená tokijská univerzita, kde malo testy absolvovať 3700 študentov, pokračovala v skúškach podľa plánu. Japonsko je známe ako jedna z najbezpečnejších krajín sveta a násilné útoky sú tam zriedkavé. V ostatných rokoch však zaznamenalo niekoľko útokov jednotlivcov.
 

Viac o téme: NôžUniverzitaútok Japonsko
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu