Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Guvernér Kentucky potvrdil najmenej 80 obetí ničivých tornád: Putin vyjadril Bidenovi sústrasť

Vladimir Putin Zobraziť galériu (4)
Vladimir Putin (Zdroj: SITA/Grigory Sysoev, Sputnik, Kremlin Pool Photo via AP)

MOSKVA - Ruský prezident Vladimir Putin vyjadril v nedeľu "úprimnú sústrasť" šéfovi Bieleho domu Joeovi Bidenovi v súvislosti s ničivými tornádami, ktoré sa nedávno prehnali cez šesť štátov USA a vyžiadali si desiatky ľudských životov. Píše o tom agentúra AFP.

Počet obetí mohutných tornád, ktoré v noci na sobotu zasiahli Spojené štáty, sa v Kentucky zvýšil na najmenej 80. Uviedol to v nedeľu kentucký guvernér Andy Beshear s tým, že táto katastrofa pripravila zrejme o život až viac než 100 osôb. Informovala o tom agentúra AFP.

Tornáda sa prehnali cez
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: SITA/Greg Eans/The Messenger-Inquirer via AP)

"Proces potvrdzovania (počtu mŕtvych) je pomalý. Na základe správ, ktoré som dostal, vám môžem povedať, že sme stratili viac ako 80 obyvateľov Kentucky," povedal Beshear pre stanicu CNN. "Toto číslo sa ešte zvýši na viac ako 100," dodal.

Putin vyjadril Bidenovi úprimnú sústrasť v súvislosti s tornádami

Ruský prezident Vladimir Putin vyjadril v nedeľu "úprimnú sústrasť" šéfovi Bieleho domu Joeovi Bidenovi v súvislosti s ničivými tornádami, ktoré sa nedávno prehnali cez šesť štátov USA a vyžiadali si desiatky ľudských životov. Píše o tom agentúra AFP. "Rusko spolucíti s tými, ktorí následkom tejto prírodnej katastrofy stratili svojich blízkych. Dúfame, že (preživšie) obete sa uzdravia a následky tejto pohromy a škody ňou spôsobené sa rýchle napravia," povedal podľa Kremľa Putin Bidenovi prostredníctvom telegramu.

Tornáda sa prehnali cez
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: SITA/Greg Eans/The Messenger-Inquirer via AP)

Tornáda zasiahli územie USA v noci z piatka na sobotu a spôsobili obrovské škody. Prezident Biden v príspevku na sociálnej sieti prisľúbil, že guvernérom zasiahnutých štátov poskytne pomoc, akú potrebujú. "Stratiť milovaného človeka v takejto búrke je nepredstaviteľnou tragédiou," uviedol.

Guvernér Kentucky potvrdil najmenej
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: SITA/AP Photo/Jeff Roberson)

Viac o téme: TornádoSústrasťTragédieVladimir PutinVyčínanieJoe Biden
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu