Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

Neuveriteľné správanie biskupa pobúrilo rodičov: Sny detí pred Vianocami sa v sekunde rozplynuli!

Ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

RÍM - Katolícka diecéza na Sicílii sa verejne ospravedlnila za výroky svojho biskupa, ktorý povedal deťom, že Santa Claus neexistuje, informovala agentúra AP.

Diecéza uviedla, že biskup Antonio Stagliano nemal v úmysle brať deťom dva týždne pred Vianocami ilúzie. Údajne sa len snažil zdôrazniť ozajstný význam Vianoc príbehom o svätom Mikulášovi - biskupovi, ktorý obdarovával chudobných a bol prenasledovaný rímskym cisárom. Talianske médiá citovali Stagliana, ktorý počas nedávnej náboženskej slávnosti povedal, že Santa neexistuje a že jeho červený kostým vytvorila spoločnosť Coca-Cola za účelom propagácie.

Neuveriteľné správanie biskupa pobúrilo
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Getty Images)

Na sociálnych sieťach sa spustila vlna kritiky

Po kritických reakciách na sociálnych sieťach sa sicílska diecéza ospravedlnila. "Je mi veľmi ľúto, že Stagliano týmto vyjadrením vyvolal u detí sklamanie. Chcem zdôrazniť, že jeho zámer bol úplne iný," napísal hovorca diecézy Alessandro Paolino na Facebooku. "Určite nesmieme ničiť predstavivosť detí, ale čerpať z nej dobré príklady, ktoré sú pre život pozitívne," dodal s tým, že práve Santa Claus môže deti presvedčiť o dôležitosti obdarovávania, štedrosti a zdieľania. Paolino však tiež povedal, že sa treba vyvarovať toho, aby bol Santa Claus symbolom konzumu a túžby "nakupovať a nakupovať".

Zatiaľ čo niektorí rodičia uvítali biskupovu snahu zamerať sa na katolícky význam Vianoc, iní Staglianovi vyčítali, že zasahoval do rodinných tradícií a osláv a pokazil deťom predvianočný čas, navyše v dobe ovplyvnenej pandémiou koronavírusu. "Ukázali ste, že pokiaľ ide rodinnú výchovu a deti, nerozumiete ničomu," napísala v komentári jedna z užívateliek sociálnych sietí.

Viac o téme: BiskupDiecézaSicíliaSanta Claus
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu